Kontrola pristupa

Jedna kvaka s PIN-om je dovoljna za sprečavanje krađa

Krađe u magacinima i prodavnicama su trajni problem u maloprodaji. S oko 900 miliona eura godišnje štete od krađa samo na području Belgije, luksuzni butik Patio je krenuo u potragu za jednostavnim i pristupačnim rješenjem za prevenciju ovih pojava. Code Handle brave koje se postavljaju na vrata pokazale su se kao pravi odgovor.

Ni centralna lokacija u najekskluzivnijoj ulici u gradu Leuvenu nije mogla spasiti butike kompanije Patio od krađa koje pogađaju sektor maloprodaje. Krađe su sve veći problem u mnogim evropskim zemljama i Patio se suočava s njihovim rastućim brojem. Kradljivci su koristili toalet unutar prodavnice kako bi uklanjali tzv. zujalice za odjeću. Neki su čak upadali i u kancelarije ne spratu i krali vrijedne predmete.

Tokom renoviranja prodavnice, menadžer Jeff Van den Bergh je donio odluku da prostorijama toaleta za kupce i uredima treba adekvatna zaštita. Za dobrobit kupaca i posjetilaca, ovim osjetljivim prostorima se više nije mogao pružati slobodan i neograničen pristup. Ipak, Van den Bergh nije htio ni da osoblje butika traći vrijeme na kontrolu fizičkih ključeva, umjesto da ga provodi u radu s kupcima. Zbog toga se odustalo od skupog sistema za kontrolu pristupa.

Istovremeno, nova oprema za vrata je morala izgledati čisto i moderno, kako bi zadovoljila estetske standarde enterijera butika. Kompanija koja osigurava prostor objekta preporučila je instalaciju Code Handle sistema koji postojećim vratima dodaje elektronsko zaključavanje bez potrebe za postavljanjem kablova ili skupim pristupnim sistemom.

„Code Handle se pokazao idealnim rješenjem za zaštitu nejavnih prostora od javnosti“, kaže Jeff Van den Bergh, direktor prodavnice Patio.

Diskretna brava za savremeni prodajni ambijent

Zaštitom vrata upravlja PIN tastatura nenametljivog dizajna koja je ugrađena u kvaku od brušenog hroma. Dva standardna utora za baterije unutar kvake napajaju sistem digitalne zaštite. Baterije obično traju i do 30000 ciklusa zaključavanja i otključavanja prije potrebe za zamjenom.

„Dizajn se odlično uklapa u ambijent trgovine“, kaže Van den Bergh.

Kupci i dalje mogu koristiti toalet ali na jedan uređeniji način. Zaposlenici otključavaju vrata za one koji nemaju ključa ili ovlaštenja. Vrata ureda su zatvorena za sve, osim za osoblje koje ih otključava pomoću ličnog PIN koda.

Code Handle dolazi u paketu s jednim glavnim PIN-om. Direktor prodajnog objekta može postaviti još devet dodatnih PIN-ova sa četiri do šest cifri. Kada zaposlenici prestanu raditi za Patio, njihov PIN se jednostavno briše.

Saznajte kako Code Handle može zaštititi vaše maloprodajne objekte na https://campaigns.assaabloyopeningsolutions.eu/codehandle

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *