Konferencije

Obilježen jubilej firme ORG. TEND

Pomoću decentralizirane EDGE arhitekture MOBOTIX koristi aplikacije koje podržavaju umjetnu inteligenciju i duboko učenje kako bi iskoristio potencijal koji prevazilazi konvencionalne sigurnosne primjene
Piše: Aleš Polajnko, direktor, ORG. TEND d.o.o.
E-mail: ales.polajnko@tend.si

Slovenska firma ORG. TEND obilježava dvadesetogodišnjicu uspješnog rada na izvedbi i održavanju serverskih, komunikacijskih i drugih IT sigurnosnih rješenja. Tim povodom su 14. novembra u Mariboru organizirali MOBOTIX dan / TEND 20 godina, gdje su poslovnim partnerima predstavili novu MOBOTIX 7 platformu, koja će postavljati nove standarde za inteligentnu EDGE videotehnologiju. Sve ove godine ORG. TEND uspješno sarađuje s ključnim globalnim IT kompanijama kao što su Microsoft, Cisco, HPE, Forcepoint, GFI, MOBOTIX i druge, a sva njihova rješenja uspješno i stručno implementira i nadograđuje ih svojim razvojem i odličnim servisom.

Novi standardi
MOBOTIX kao proizvođač inteligentnih videonadzornih rješenja dobar je primjer takvih sistemskih integracija i rješenja. TEND sarađuje s njemačkom kompanijom skoro dvadeset godina. Decentraliziran, modularan i personaliziran, MOBOTIX 7 postavlja nove standarde za inteligentnu EDGE videotehnologiju. Jednostavnim miješanjem različitih kombinacija triju primarnih boja: crvene, zelene i plave – moguće je kreirati sve boje na ekranu, što je princip beskrajne mogućnosti i fleksibilnosti. Sistem pokazuje temeljnu promjenu u pristupu videonadzoru budući da s MOBOTIX 7 platformom možete precizno mapirati sve zahtjeve različitih industrijskih vertikala, što ga čini neograničeno skalabilnim, inteligentnim i modularnim rješenjem. Pomoću svoje decentralizirane EDGE arhitekture MOBOTIX koristi aplikacije koje podržavaju umjetnu inteligenciju i duboko učenje kako bi iskoristio potencijal koji prevazilazi konvencionalne videosigurnosne primjene.

Beskonačnost je impresivna
Svaki dan MOBOTIX s entuzijazmom radi na daljem razvoju novih ideja. Najmodernije sredstvo za realizaciju takvih mogućnosti je i M73 IoT kamera, koja postavlja potpuno nove standarde za inteligentnu videotehnologiju. Fino je izrađena, robusna, modularna, osigurana od cyber napada i skrojena za sve individualne zahtjeve korisnika. Zahvaljujući moćnom Quad-core-ARM procesoru A53, novoj tehnologiji i sofisticiranom konceptu, kamera prvi put nudi prostor za tri senzora ili funkcije modula, što je čini svestranijom od svih ostalih kamera tog proizvođača. Naravno, M73 ispunjava trenutne ONVIF-ove profile i nudi podršku za H.264 i H.265 kompresiju (od drugog kvartala 2020. godine), odnosno MxPEG+ i MJPEG kodeke. Zahvaljujući 4K UHD rezoluciji, kamera isporučuje briljantne slike, koje se i očekuju od MOBOTIX-a, a treba istaknuti da posjeduje i integriran detektor šoka i rada na temperaturama od -40° do +65°C, bez ikakvog dodatnog grijanja ili ventiliranja.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *