Maloprodaja Objekti

Pro Alarm: Checkpoint Systems predstavio G40 antenu

Zaštita robe u malim prodavnicama od ključne je važnosti, a super tanka G40 akrilična EAS antena to omogućava uz istovremenu uštedu prostora
Piše: Laura Rainbird, menadžerica marketinga, Checkpoint Systems
E-mail: laura.rainbird@checkpt.com

S obzirom na ubrzani rast broja malih prodavnica širom svijeta, povećava se i potreba za zaštitom robe u malim prostorima s velikim protokom kupaca. Checkpoint Systems, globalni predvodnik u oblasti rješenja za maloprodaju, lansirao je malu akriličnu antenu G40, posebno dizajniranu za sprečavanje krađe u maloprodajnim objektima. Kompaktna EAS G40 antena zasnovana na RF-u predstavlja rješenje za pokrivanje područja u kojima instalacija tradicionalnog EAS-a predstavlja izazov. G40 omogućava maksimiziranje prostora za izlaganje proizvoda, preciznu detekciju između postolja te istovremenu zaštitu od lažnih alarma koje mogu pokrenuti kupci koji hodaju iza antene.

Primjer iz prakse
Antena razvijena na Checkpointovoj dokazanoj EVOLVE elektronskoj platformi omogućava pouzdanu povezivost sistema s ciljem daljinskog servisiranja, izvještavanja o radu i nadogradnji sistema, uz minimalne pauze u njegovom funkcionisanju.
“G40 antena ima dobre performanse, male dimenzije i fokusira se na područja koja je teško zaštititi, nudeći prodavnicama isplativu, učinkovitu EAS antenu koja ne zauzima prostor, što znači da prodavnice i dalje mogu maksimizirati prodajni prostor uz minimiziranje gubitka robe”, kaže Simon Edgar, viši direktor u oblasti EAS rješenja u Checkpoint Systemsu. Nova tehnologija za prevenciju krađe, koju je razvio Checkpoint Systems, ima centralnu ulogu u lancu autonomnih prodavnica otvorenih u Kini.

U okviru ove implementacije, nova G40 antena postavljena je u stotinama prodavnica koje nemaju ljudskog osoblja, od kojih svaka ima oko 500 proizvoda te je otvorena 24 sata dnevno. Stanovnicima je omogućena kupovina pomoću pametnih telefona, a rješenje je osmišljeno tako da ispuni potrebe i prodavnica i autonomnog okruženja u njima. Esencijalna za autonomne prodavnice, G40 EVOLVE elektronska platforma omogućava daljinsko održavanje i sistemske nadogradnje kako bi se smanjile pauze u radu, dok EVOLVE Store analitika omogućava praćenje EAS aktivnosti s ciljem prepoznavanja obrazaca i trendova u neuobičajenim aktivnostima, čime se identificiraju visokorizične prodavnice kojima je potrebna dodatna podrška.

Cjelovito rješenje za prevenciju krađe
Omogućavanje praktičnog procesa samonaplate uz istovremeno održavanje mjera za prevenciju gubitka robe ključni je faktor u autonomnim prodavnicama, koji je potreban da bi se omogućilo pozitivno korisničko iskustvo. Kako bi se to i ostvarilo, Checkpointove 410 EP i 410 HA oznake stavljene su na različite proizvode u prodavnici – od higijenskih i zdravstvenih proizvoda do hrane i pića, a za brzu i ispravnu deaktivaciju tih oznaka zaslužan je Checkpointov Counter Point Intelligence sistem (CPiD), pri čemu EAS sigurnosni prekidač omogućava brzu deaktivaciju u jednom koraku. “Predstavljanje ovih novih autonomnih prodavnica u Kini ruši stigme povezane s nihovim konceptom. Naše oznake, metod deaktivacije i nova G40 antena pomažu u osiguravanju jedne od najinovativnije dizajniranih prodavnica prehrambene robe na svijetu. Uspjeh ove instalacije uveliko je povezan s Checkpointovom sposobnošću da osigura tehnologiju koja ispunjava zahtjeve maloprodajnog tržišta te je rezultat naše uske saradnje s kupcima i razumijevanja njihovih potreba”, kaže Edgar.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *