Svijet

March Networks i VIVOTEK pod jednim krovom

Elektroenergetska kompanija Delta, koja je vlasnik VIVOTEK-a, odobrila je kupovinu 100% dionica kanadske Infinove od Infinova Internationala Ltd. za 114 miliona dolara putem svoje podružnice Delta International Holding Limited BV. U Infinovinom vlasništvu je i March Networks, jedan od kanadskih lidera u videonadzoru i poslovnoj inteligenciji. Očekuje se da će ovim sporazumom Delta ojačati prisustvo na rastućem tržištu videonadzora i rješenja za automatizaciju zgrada.

“Sigurnost kao sastavni element pametnih gradova povećava globalnu potražnju za tehnologijama videonadzora. March Networks je dokazani lider u pružanju cjelovitih rješenja nekim od vodećih svjetskih finansijskih institucija, maloprodajnih lanaca, transportnih kompanija i komercijalnih kupaca. Uvjereni smo da će saradnja March Networksa i Delte povećati naše prisustvo i prilike na tržištu videonadzora povrh onih koje imamo s VIVOTEK-om. Cloud videonadzorna rješenja i tehnologije poslovne inteligencije March Networksa savršeno se uklapaju u našu predanost razvoju pametnih zelenih rješenja za održivu budućnost”, rekao je Ping Cheng, glavni izvršni direktor Delte.

“Deltina finansijska snaga i veličina, s oko deset milijardi dolara godišnjih prihoda, više od 80.000 zaposlenih i velikim mogućnostima spajanja s drugim kompanijama i njihovog preuzimanja – idealna je platforma za March Networks da ubrza svoj strateški plan pružanja cloud videonadzornih rješenja kao usluge (VSaaS) i poslovne inteligencije preduzećima širom svijeta”, rekao je Peter Strom, predsjednik i izvršni direktor March Networksa, dodavši da agresivni planovi rasta neće utjecati na pružanje visokokvalitetnih proizvoda i usluga te kompanije.

March Networks će, nakon okončanja transakcije, nastaviti s radom iz svog kanadskog sjedišta, a njegov izvršni menadžerski tim i dalje će voditi kompaniju.

 

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *