Svijet

Micron predstavio prvu 1 TB microSD karticu za cloud videonadzor

Kompanija Micron Technology predstavila je prvu na svijetu industrijsku microSD karticu najvećeg kapaciteta – i300 1TB3 microSDXC UHS-I – kako bi udovoljila potrebama tržišta videonadzora za pohranom za rubu i drugih industrijskih aplikacija. Nova i300 1 TB microSD kartica zasniva se na Micronovoj naprednoj 96-slojnoj 3D QLC (četiri bita po ćeliji; inače vrsta SSD diska) NAND tehnologiji, zbog čega je jeftinija za korištenje u malim i srednjim instalacijama jer se podaci pohranjuju na samim kamerama umjesto na jednom centralnom mjestu. Ona omogućuje korisnicima videonadzornih sistema da više od tri mjeseca snimaju i pohranjuju visokokvalitetne videosnimke na samom uređaju, odnosno na rubu sistema.

Micronove i300 microSD kartice za rubnu pohranu moguće je primjenjivati u sistemu videonadzora kao usluge, za koji više nisu potrebni videosnimači u lokalnoj mreži“, rekao je Amit Gattani, viši direktor marketinga u Micronu. “Micronov 96-slojni 3D QLC NAND presudan je u isporučivanju 1 TB prostora u microSD karticama po jedinstvenoj cijeni kako bismo ubrzali primjenu pohrane na rubu i servisa u oblaku.”

Inteligencija na rubnim uređajima

VSaaS sistemi sve više integrišu vještačku inteligenciju i kamere visoke rezolucije kojima je potrebna veća pohrana na rubu. Micron i300 1TB microSDXC kartica omogućava kontinuirano snimanje i pohranu do 1 TB visokokvalitetnog videozapisa u kameri. Korisnici videonadzornog sistema sada mogu pohraniti velike količine snimaka na uređaj, otvarajući mogućnost korištenja cloud rješenja.

“Potražnja za komercijalnim nadzornim kamerama i dalje raste brzo”, rekao je Jeff Janukowicz, potpredsjednik istraživanja u International Data Corporationu. “Pametne kamere, vještačka inteligencija, mašinsko učenje i detekcija prijetnji koriste se na rubu sistema radi reakcije u stvarnom vremenu, što Micronovu 1TB microSD karticu čini neprocjenjivim rješenjem.”

Micronov portfolio microSD kartica za industrijske primjene dizajniran je tako da izdrži surova okruženja. i300 1 TB microSDXC kartica minimizira nestanak frejmova tokom cjelodnevnog snimanja pri 30 fps, udvostručujući pouzdanost hard diska na prosječno dva miliona sati prije kvara. Kartica sadrži i pametni alat za praćenje rada uređaja. U ponudi su kartice od 128 GB do 1 TB.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *