Konferencije

U Beogradu održana prezentacija HID-ovih proizvoda

HID Global je 31. oktobra u hotelu Hyatt Regency partnerima predstavio nova poslovna rješenja i tehnologije upravljanja identitetima i pristupom pomoću kojih je moguće ostvariti bolju kontrolu pristupa
Piše: Mara Dragić
E-mail: redakcija@asadria.com

Tehnologiju bezbjednog pristupa koriste državne i finansijske instititucije, univerziteti, bolnice i kompanije u više od 100 zemalja kako bi se obezbijedilo pouzdano fizičko i digitalno okruženje. HID Globalovim rješenjima moguće je ostvariti sigurno kretanje kroz fizički i sajber svijet integirisanjem inovativnog hardvera, softvera i usluga koje se koriste za transakcije, otvaranje vrata ili pristup digitalnim mrežama i informacijama. Kako su u savremenom svijetu pametni telefoni postali nezamjenjivi daljinski upravljači, aplikacijama kompanije moguće je obavljati mnoge funkcije bez dodatnih kartica ili privjesaka.

HID Origo za bezbjednost u cloudu
Menadžer prodaje HID Globala Paolo Castiglioni na seminaru je predstavio tehnologiju proširenog pristupa HID Origo, namijenjenu za bezbjednije poslovanje u cloudu. Platforma nudi poboljšanu stabilnost i performanse, produženje rada, modernu serversku infrastrukturu, korisničke licence i akreditive. Castiglioni je objasnio da je mobilni ID virtuelni akreditiv pohranjen na pametnim telefonima, jedan ili više njih, te da se ne mogu kopirati ili prenijeti, ali se mogu opozvati u realnom vremenu. Menadžer prodaje za Jugoistočnu Evropu Yucel Simitci predstavio je nove aplikacije za pouzdanu kontrolu pristupa. „Kontrola pristupa dozvoljena je samo onima koji na to imaju pravo, a to pruža određenu sigurnost zaposlenima u kompanijama, posjetiocima ili izvođačima radova. Poslodavcu se pruža mogućnost da u svakom trenutku zna gdje se nalaze radnici, a menadžerima zgrada da li posjetioci odlaze na mjesto i u prostorije gdje im je to odobreno“, naveo je Simitci. To je važno i u slučaju nesreće, požara ili zemljotresa, jer je moguće utvriditi da li su svi koji su ušli u zgradu evakuisani. Aplikacija je dostupna na iOS i Android 4.3 platformama, besplatna je i podržava uređaje Apple, Samsung, Google Nexus i Sony Xperia.

Čitač otiska RB 25 F
Jaroslav Barton, HID-ov direktor regionalnog marketinga proizvoda za kontrolu pristupa, predstavio je mogućnosti čitača otiska prsta RB 25 F. „To je pouzdan sistem koji pruža usluge upisa vlasnika kartice, dodavanje prava pristupa, konfigurisanje pristupnih tačaka te nadgledanje i izvještavanje“, rekao je Barton. Njegov kolega Simitci dodao je da je HID Global pionir bezbjednog povezivanja opreme za proizvodnju, medicinskih usluga, zaliha s lokalnim i web-aplikacijama korišćenjem tehnologija identifikacije. „Novom aplikacijom moguće je pratiti održavanje ili brzo saznati ukoliko dođe do nekog kvara na mašinama. S druge strane, kada je riječ o novoj HID-ovoj platformi Origo za bolju kontrolu podataka u cloudu, to je pojednostavljeno rješenje kontrole pristupa s brojnim mogućnostima proširenja. Origo je prilagođen pametnim telefonima, a kombinuje identifikacione brojeve“, istakao je Simitci. Takođe, na prezentaciji je predstavljen i širok spektar printera ID kartica. “S obzirom na to da je HID Global dio ASSA ABLOY Grupe, ovaj seminar je važan da se poslovni partneri upoznaju s novim tehnologijama. Mislim da su predstavljena rješenja zanimljiva velikom broju kompanija u Srbiji“, rekao je Domagoj Bubalo, menadžer za sistem-integratore, koji je predstavio Aperio kontrolu pristupa.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *