Sajmovi Svijet

Milanska međunarodna građevinska alijansa

Milan International Building Alliance (MIBA) je događaj koji će od 15. do 18. novembra 2023. okupiti četiri sajma – Global Elevator Exhibition, ME-MADE expo, Smart Building Expo i Sicurezza – čime će se predstaviti sinergija između osnovnih odjela u projektovanju, izgradnji i prenamjeni objekata.

U Evropi se posebna pažnja poklanja smanjenju utjecaja zgrada na okoliš s namjenom da se smanje emisije stakleničkih plinova za 55% do 2030. godine. Prema podacima Energy&Strategy – Politecnico di Milano, 85% zgrada u Evropi starije je od 20 godina, a samo 0,2% prolazi kroz dubinsko renoviranje svake godine i postiže smanjenje potrošnje energije od najmanje 60%. U Italiji je, npr., polovina od oko 13,5 miliona zgrada starija od 50 godina.

Prema Italijanskom nacionalnom institutu za statistiku, građevinski sektor, vođen poreskim olakšicama, stabilno raste više od godinu dana, donoseći rast zaposlenosti od +1,4% u prva tri mjeseca 2022. godine. Ovo je otvorilo velike mogućnosti za sva uključena tržišta, od dizajna do materijala, sistema i tehnologija. Zapravo, takve aktivnosti potaknut će modernizaciju zgrada u skladu s novim propisima i postizanje evropskih ciljeva smanjenja potrošnje energije i negativnog utjecaja na planetu.

Zbog toga je MIBA poslovni događaj važna inicijativa u trenutku kada se pažnja poklanja ulozi građevinske industrije kao nosioca razvoja, koja donosi konkretne inicijative koje se provode kako bi se potaknuo razvoj građevinskog sektora i njegova zelena i održiva transformacija.

Sinergija između ova četiri događaja format je kroz koji će igrači u građevinskoj industriji moći saznati prijedloge najpozvanijih kompanija, jer je MIBA-in cilj povezati čak 1.000 kompanija sa profesionalcima u sektoru.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *