Svijet

Mobilna kontrola pristupa ima sve što je potrebno za rast

Nedavni izvještaj kompanije Memoori o kontroli pristupa ukazuje na snažan oporavak tržišta nakon pandemije, s rastom od 10% u 2021. i 2022. godini, dosegnuvši oko 13,3 milijarde dolara u 2022. godini. Očekivani rast do 2028. godine od 5 do 7% godišnje bit će potaknut tehnološkim napretkom i regulativama o sigurnosti zgrada i podataka. Izvještaj još ističe i značaj mobilnih rješenja, naglašavajući akreditacije koje pružaju praktičnost, sigurnost i mogućnost daljinskog upravljanja.

Mobilne ovlasti, poput virtualnih ključeva na pametnim telefonima koji koriste BLE i NFC, poboljšavaju praktičnost kroz korištenje ličnih uređaja, čime se smanjuju i rizici od gubitka. Cloud-based arhitektura omogućava administratorima daljinsko upravljanje ovlastima, dok specijalizirane aplikacije djeluju kao digitalni ključevi, kontrolirajući pristup ovlaštenim ulazima putem čitača kartica.

U posljednjoj godini sektor kontrole pristupa bilježi preko 731 miliona dolara u spajanjima i akvizicijama, uključujući značajne poslove poput SGT Capitalovog preuzimanja Elatec RFID Systemsa za 422 miliona dolara i Assa Abloyeve akvizicije Evolisa za 237 miliona dolara. Fokus je na integraciji, cloud rješenjima i naprednom softveru.

Kontrola pristupa se razvija integracijom s naprednim tehnologijama, predviđa se rast usvajanja u poslovnim sistemima. Budućnost donosi hibridni model s prednošću za pružatelje cjelovitih rješenja. Memoori je kroz izvještaj analizirao i 294 kompanije, procjenjujući ih prema prihodima i veličini koristeći jasne definicije i ranije procjene za 2022. godinu.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *