Kontrola pristupa

Digitalni PIN štedi vrijeme osoblju u malim preduzećima

U mnogim malim preduzećima, zadatak izdavanja i praćenja ključeva je naporan i dugotrajan. Budući da mehaničko zaključavanje zahtijeva prisustvo korisnika ključa (ili više njih), odsustvo osoblja ili godišnji odmori predstavljaju problem. To često podrazumijeva nepotrebno čekanje na otvaranja vrata. Jednostavno i praktično rješenje je da preduzeća pređu na digitalno zaključavanje uz PIN.

„Imali smo vrata sa klasičnom bravom i ključem“, objašnjava Tom Smeets, vlasnik porodične apoteke Smeets u Lintu blizu Antverpena. „Nas sedmero je radilo ovdje i to je bilo stvarno komplikovano.”

Smeets je tražio moderan digitalni pristup otvaranju vrata odnosno efikasniju zamjenu za mehaničku zaštitu u vidu brave i ključa. Cilj je bio da se osoblju apoteke obezbijedi praktičnija kontrola pristupa na vratima, što bi otklonilo potrebu da osoblje čeka korisnika ključa i tako traći dragocjeno poslovno vrijeme i novac.

Rješenje je moralo biti jednostavno za rukovanje. Mala firma kakva je Smeets Pharmacy ne zapošljava menadžera sigurnosti ili stručnjaka za kontrolu pristupa. Naravno, nije bilo mjesta kompromisima kada je u pitanju pouzdan sigurnosni sistem s provjerenim rezultatima na planu zaštite osoblja, prostorija i lijekova.

Svako ima svoj PIN i niko ne nosi ključeve

Za zamjenu postojeće brave, Smeets je odabrao ASSA ABLOY Code Handle bravu za vrata. Ovaj moderni uređaj u poslovanje je uveo praktičnu sigurnost jer izgleda i radi kao i svaka druga kvaka, ali pored toga nudi digitalnu sigurnost PIN-a.

Vrata su opremljena Code Handle sistemom sa do 9 različitih PIN-ova koji se sastoje od 4 do 6 cifri, pri čemu svaki uposlenik ima svoj. Svaki PIN se može otkazati ili promijeniti bilo kada.

Zbog svoje jednostavnosti, ekonomičnosti i brze instalacije, Code Handle je popularan izbor u malim i srednje velikim zdravstvenim ustanovama širom Evrope. Uređaj se postavlja direktno na postojeći standardni cilindar za zaključavanje i brzo se učvršćuje sa samo dva vijka. To je jednostavno čak i za laike.

Pri tom, nema ožičenja i softvera. Napajanje dolazi iz dugovječnih standardnih baterija. „To je praktično rješenje koje ostavlja jako profesionalan dojam”, dodaje on.

Code Handle je pristupačno rješenje i za korisnike. Oni pomoću dugmadi lako unose svoj PIN i koriste kvaku na standardni način. Sve je dobro poznato, ali bez potrebe da iko nosi ključeve, kartice ili druge akreditive.

Nije važno da li je korisnik ključa na odsustvu, bolovanju ili samo kasni na posao. Svako ulazi po potrebi unošenjem svog personalizovanog PIN-a.

„Više nema problema s ključevima kao ranije“, kaže Smeets. „Naravno, veoma sam zadovoljan jer je to savršeno rješenje za nas.”

Saznajte više o Code Handle digitalnim bravama na  https://campaigns.assaabloyopeningsolutions.eu/codehandle?utm_campaign=codehandle-generic&utm_source=PR

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *