Najave II Softveri Videonadzorni sistemi

Trassir: Sigurnost fabrika, hotela i univerziteta u Turskoj

Međunarodni proizvođač sistema i softvera za videonadzor počeo je s radom prije dvije decenije kao lokalna firma, ali se ubrzo razvio u globalnog dobavljača. TRASSIR je sada prisutan u više od 42 zemlje i sve tehnologije i rješenja razvija svojim resursima

Piše: Taner Köseoğlu, menadžer za Tursku, TRASSIR; E-mail: t.koseoglu@trassir.com.tr; https://trassir.com/

TRASSIR je s godinama izgradio kompletan sistem za videonadzor, koji kombinuje CCTV kamere, snimače, servere za upravljanje videom, usluge u oblaku, neuronsku analitiku i sisteme za kontrolu pristupa. Kompanija je postigla značajan uspjeh u nekoliko zemalja, uključujući i područje Turske, gdje je primarni cilj bio uspostaviti snažno i trajno prisustvo kroz pružanje usluge u različitim sektorima – od maloprodaje, nadzora gradova i saobraćaja do građevinarstva, bankarstva i drugih oblasti. TRASSIR je ove godine otvorio i ured u Istanbulu, gdje sada ima vlastiti tim koji govori turski jezik, logističko skladište te izložbeni prostor, gdje kupci mogu vidjeti sve njihove proizvode i rješenja i učestvovati u demonstracijama uživo.

Stambeni i industrijski objekti

TRASSIR-ova rješenja su primijenjena u mnogim stambenim kompleksima u Turskoj, kao što su DAP YAPI, Istanbul Acıbadem Kosuyolu Residence, Tema Istanbul, INNOVIA 2 i 3, Essenora i drugi. Kompleks INNOVIA 3 u Esenyurtu sastoji se od deset blokova sa 3.293 stana i površinom od 95.000 m². Ova velika površina nadzire se putem TRASSIR VMS-a, koji garantuje sigurnost svih posjetilaca i stanara i štiti od terorizma, krađe i požara. Glavni cilj bio je koristiti jedinstveni TRASSIR VMS i videoanalitičke module kako bi se spriječio svaki neovlašteni pristup putem pravovremenih obavještenja i alarma.

Kompanija ima i mnogo uspješnih projekata u industrijskom sektoru, kao što je Mata Automotive fabrika u Istanbulu, Faurecia Poliplex Automotive fabrika, Industrijska zona u Jedrenama i drugi. Naprimjer, u fabrici Cengiz Makine, jednog od vodećih igrača u industriji obrade metala, TRASSIR je osigurao siguran rad u postrojenjima za obradu čelika i održao zaštićen perimetar korištenjem modula za prepoznavanje lica.

 Turizam i obrazovanje

TRASSIR nudi i rješenja u sektoru turizma i hotelijerstva. Dobar primjer je Zorlu Raffles Hotel u Istanbulu, gdje je glavni cilj bio kontrola pristupa s izvještajima o dolasku i odlasku osoblja. Korištenjem TRASSIR sistema za kontrolu pristupa, operateri sada mogu kreirati neophodne izvještaje i brzo reagovati u slučaju neovlaštenog pristupa objektima. Rješenja ove kompanije uspješno se koriste i u obrazovnim institucijama, što možemo vidjeti i na primjeru Univerziteta Haliç, koji broji više od 12.000 studenata i čak 11 zgrada. Univerzitetu je bilo potrebno funkcionalno rješenje za videonadzor i sigurnost studenata i radnika, a instalacija TRASSIR VMS sistema omogućila je uvezivanje svih sistema u jedan, pa je perimetar pod cjelodnevnom zaštitom, dok se svaki neovlašteni ulazak detektuje i generiše alarmne događaje.

Ove je godine TRASSIR-ov tim učestvovao na ISAF-u, najvećem turskom sajmu sigurnosti u Istanbulu. Ova međunarodna izložba sigurnosti privukla je raznoliku publiku globalnih distributera, IT stručnjaka i potrošača spremnih da se pridruže razgovoru o sigurnosnim rješenjima. TRASSIR je predstavio svoja industrijska rješenja, a gosti su mogli potvrditi izvanredne rezultate prikazanih modela.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *