Svijet

MOBOTIX osvojio srebrenu nagradu za zaštitu od požara

Termalna kamera M16 kompanije MOBOTIX, koja je u vlasništvu Konica Minolte, nagrađena je srebrenom medaljom u kategoriji zaštite od požara tokom Intersec Foruma na nedavno održanom Light + Building sajmu u Frankfurtu na Majni.

Kamera ima sofisticiranu tehnologiju koja se, prema navodima proizvođača, više puta dokazala u zaštiti od požara. Uz to, M16 je dobila i priznanje VdS-a, najvećeg evropskog instituta za korporativnu sigurnost, što korisnicima ulijeva povjerenje da koriste najbolje moguće protivpožarno rješenje. Time je osigurano brzo i jednostavno rješavanje sporova u slučaju reklamacije, a upotreba uređaja koje je odobrio VdS može rezultirati popustom na premiju osiguranja.

“Sa VdS-ovim priznanjem za M16 termalnu kameru našim kupcima nudimo dodatnu pogodnost uštede vremena, novca i truda kada je u pitanju požarno osiguranje, pored tehnički zrelog proizvoda. Veoma smo zadovoljni što GIT-ova nagrada daje do znanja da naši kupci i tržište cijene ovu dodatnu prednost”, kaže izvršni direktor Mobotixa Thomas Lausten.

MOBOTIX-ove termalne kamere otkrivaju izvore požara u vrlo ranoj fazi detektujući prelazak kritičnih temperaturnih pragova. Proizvođač garantuje da će kamere to učiniti i prije nego što bukne požar s udaljenosti do 60 metara.

 

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *