Svijet

ASSA ABLOY akvizirala holandsku Focuscuru

Focuscura, holandski proizvođač softvera koji, u kombinaciji s drugim proizvodima i tehnološkim uslugama, olakšava upravljanje domovima za starije, nova je kompanija pod ASSA ABLOY kišobranom.

“Izuzetno mi je drago što mogu uputiti dobrodošlicu Focuscuri i njihovim zaposlenicima u ASSA ABLOY Grupu. Focuscura je strateški tehnološki dodatak našoj grupaciji. Kompanija će ojačati našu trenutnu ponudu u domenu brige za starije i omogućiti nam dodatni rast”, kaže Nico Delvaux, predsjednik i izvršni direktor kompanije ASSA ABLOY.

“Focuscura je istinski inovator u digitalnim rješenjima za pružaoce usluga njege i starije osobe. Njena ponuda dobro se uklapa u naša Phoniro rješenja i zajedno ćemo nastaviti podržavati ljude da ostanu neovisni i imaju obogaćene i duge živote”, kaže Christophe Sut, izvršni potpredsjednik i šef poslovne jedinice Globalne tehnologije.

Focuscura je osnovana 2003. godine. Sjedište joj je u Driebergen-Rijsenburgu u Holandiji. U 2019. godini ostvarila je prodaju od 13 miliona eura. Akvizicija će biti završena krajem trećeg kvartala 2020. godine

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *