Događaji Konferencije Sajmovi Svijet Vijesti

Novi rekord na sajmu Intersec 2019 u Dubaiju: 23 posto više posjetilaca u odnosu na prethodnu godinu

Izvor: Intersec

Novi rekordni broj posjetilaca obilježio je najuspješnije izdanje vodećeg svjetskog sajma sigurnosti, zaštite i protupožarne zaštite u Dubaiju.

Nakon tri radna dana, novi, 21. po redu sajam Intersec je službeno zatvoren 22. januara 2019. u Međunarodnom kongresnom i izložbenom centru u Dubaiju. Ovaj događaj privukao je 35.889 posjetilaca iz 126 zemalja, što je za 23% više u odnosu na prethodnu godinu (29.000 posjetilaca u 2018. godini). Uz 1.212 izlagača iz 54 zemlje, šest izložbenih sekcija, 15 državnih paviljona, demonstracije mogućnosti na otvorenom, posebnu zonu posvećenu dronovima i novi Future Security Summit, Intersec je bio najbolji sajam do sada. Obilježila su ga nova poslovna partnerstva zajedno s predstavljanjima inovativnih proizvoda.

Vodeći svjetski sajam za sigurnost, zaštitu i protupožarnu zaštitu privukao je 35.889 kupaca i profesionalaca iz 126 zemalja

U organizaciji kompanije Messe Frankfurt Middle East, Intersec 2019 je održan u objektu površine 60.000 m2 u Dubaiju, pri čemu je najveća sekcija bila ona posvećena protupožarnoj zaštiti i evakuaciji sa 431 izlagačem. Komercijalna sigurnost je sljedeća po veličini sa 375 izlagača, a prate je zaštita na radu i očuvanje zdravlja na poslu (142 izlagača), informatička sigurnost (120 izlagača), državna sigurnost i policijski rad (90 izlagača) i fizička i perimetarska sigurnost (54 izlagača)

Andreas Rex, direktor Interseca, kaže: “Uložili smo mnogo napora da ovo izdanje Interseca postane najsveobuhvatnije do sada, posebno u smislu jačanja raznolikosti naše izlagačke ponude i zanimljivije organizacije same konferencije. Istovremeno smo vratili poboljšane popularne sadržaje kao što je izložbeni prostor za demonstracije na otvorenom“.
„Mnogi izlagači su iskoristili Intersec 2019 ne samo kao priliku da najave važna strateška poslovna partnerstva, nego i da predstave svoje najnovije proizvode za globalno tržište. Reakcija posjetilaca je svakako bila najprivlačniji aspekt ovogodišnje manifestacije, a kako nam se približava Dubai Expo 2020, očekujemo da će 22. izdanje Interseca 2020 biti još uspješnije“, dodaje Rex.

Sajam Intersec je održan uz podršku policije Dubaija, Policijske akademije Dubaija, Civilne zaštite Dubaija, Regulatorne agencija za sigurnosnu industriju (SIRA) i opštine Dubai. Tu je i 35 međunarodnih i državnih partnera, profesionalnih udruženja i neprofitnih institucija koje su također učestvovale u ovom događaju.

Među učesnicima sajma našlo se i skoro dvije trećine od 50 najboljih svjetskih proizvođača u sektoru sigurnosti. Tu je 17 od 20 vodećih kompanija koje čine Hikvision, Dahua, ASSA ABLOY, Bosch Security Systems, Axis Communications, FLIR Systems, Hanwha Techwin, Tiandy Technologies, Avigilon, Infinova, Optex, VIVOTEK, CP Plus, Nedap, Raysharp, Milestone Systems i Kedacom.

U međuvremenu, sajam su obilježile i ključne teme kao što su pametni i sigurni gradovi. To je dodatno naglašeno potpisivanjem memoranduma o razumijevanju između Smartworlda, sistem integratora iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) i kompanije Honeywell Building Solutions kao globalnog lidera u sektoru umreženih zgrada. Obje strane su se obavezale da će raditi na podizanju digitalno transformisanih, održivih, sigurnih i efikasnih zgrade širom UAE.

Jako pozitivne reakcije posjetilaca sajma Intersec 2019 dolaze u vrijeme kada na Bliskom istoku nastavlja jačati potražnja za sigurnošću, zaštitom i zaštitom od požara. Prema mišljenju analitičara kompanije 6Wresearch, procijenjena vrijednost regionalnog tržišta fizičke i perimetarske sigurnosti, komercijalne i informatičke sigurnosti, zaštite od požara i dronova, iznosi 14,5 milijardi američkih dolara. Procjenjuje se da će ta cifra do 2024. godine porasti na 31 milijardu dolara.

Intersec je održan pod pokroviteljstvom Njegovog Visočanstva Sheikh Mansoor bin Mohammed bin Rashid Al Maktouma. Sajam će po 22. put biti održan 2020. godine.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *