Regija Vijesti

Motorola kupila VaaS International Holdings

Motorola Solutions je kupila VaaS International Holdings (VaaS), kompaniju specijaliziranu za analitiku videa i podataka iz Livermora u Kaliforniji i Fort Wortha u Teksasu. Motorola Solutions je za ovu kupovinu izdvojila gotovinu i dionice ukupne vrijednosti 445 miliona dolara.

VaaS International je strukturiran kao holding kompanija s dvije podružnice: Digital Recognition Networkom (DRN-om) i Vigilant Solutionsom, koje su u cijelosti u njenom vlasništvu i od kojih se svaka strateški fokusira na komercijalno tržište i tržište javnih usluga.

VaaS, kompanija posvećena videoanalizi kao servisu, jedna je od vodećih globalnih kompanija za analitiku videa i podataka za lociranje vozila. Njena platforma za snimanje i analizu videa, koja uključuje fiksne i mobilne kamere za očitavanje registarskih tablica zasnovane na mašinskom učenju i vještačkoj inteligenciji, omogućava prosljeđivanje podataka o lokaciji vozila komercijalnim kupcima i nadležnim agencijama za javnu zaštitu. Očekuje se da će kompanija tokom 2019. godine zaraditi oko 100 miliona dolara.

“Automatizirano prepoznavanje brojeva registarskih tablica sve je korisniji alat za policiju”, rekao je Greg Brown, predsjednik i direktor Motorola Solutionsa. “S ovom akvizicijom VaaS će proširiti naš portfolio softvera za komandne centre s najvećom bazom dijeljenih podataka o lokacijama vozila koja može pomoći u ubrzavanju intervencija i povećavanju brzine i pouzdanosti istraga.”

VaaS-ova platforma omogućava kontrolirano i nadzirano dijeljenje podataka u različitim agencijama za provođenje zakona. Podaci o lokacijama vozila mogu pomoći u bržem rješavanju incidenata i poboljšavanju ishoda istraga koje provode agencije za javnu zaštitu, naročito kada se kombinuju s policijskim dosjeima. Naprimjer, policija koristi VaaS-ova rješenja da brzo pronađe i privede opasne osumnjičenike i pronađe nestale osobe.

“Naša AI tehnologija za očitavanje registarskih tablica stvorila je nove komercijalne primjene za naše proizvode”, rekao je Todd Hodnett, suosnivač VaaS-a. “Vjerujemo da se pod Motorola Solutions brendom komercijalizacija tih novih načina primjene može ubrzati te se radujemo saradnji na razvoju i proširivanju našeg poslovanja.”

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *