Kontrola pristupa Tehnologija i proizvodi

Nestanak ključeva u studentskim domovima nije problem za Aperio

Svi gubimo ključeve. To je nešto što se dešava, ma kako se trudili da to izbjegnemo. Jedna britanska studija navodi procjenu da oko 10.000 ključeva godišnje greškom završi u smeću. U jednom studentskom kompleksu na jugu Francuske tražilo se rješenje za izgubljene ključeve i druge probleme u upravljanju zastarjelim mehaničkim sistemom ključeva u velikom objektu s visokom cirkulacijom korisnika.

CROUS Montpellier je riješio probleme gubitka ključeva tako što je zamijenio mehaničke brave Aperio cilindrima. Aperio uređaji za bežično zaključavanje sa ugrađenim RFID čitačima su se već etablirali na univerzitetima širom Evrope gdje štite osoblje, studente i imovinu od provala i uljeza.

Ušteda vremena i novca

Aperio brave se lako postavljaju i uspjele su iz temelja izmijeniti upravljanje objektom u ovom smještajnom kompleksu. Do danas, 1500 bežičnih Aperio cilindara je online putem integrisano
sa ARD sigurnosnim sistemom koji menadžerima objekata daje uvid u sigurnost kompleksa u realnom vremenu. Ako danas student izgubi svoju karticu odnosno ključ, menadžer objekta može lako poništiti stari akreditiv i izdati novi. Nema potrebe za angažovanjem bravara da zamijeni fizičke brave, čime se štede vrijeme i novac. Stalni pritisak na dostupna sredstva je eliminisan.

Pošto je Aperio integracija sa CROUS-ovim sistemom mrežna, menadžeri mogu brzo blokirati izgubljene akreditive preko softvera, bez da fizički obilaze vrata. Jednako jednostavno je poništiti akreditive za studente koji odlaze iz doma, čak i ako oni zaborave vratiti svoju pametnu karticu. Operator ih jednostavno ukloni iz sistemske baze podataka i njima se onemogućava pristup.

Jedinstveni nadogradivi sistem

Aperio se lako integriše sa sistemima za plaćanje i drugim pametnim karticama, kao i sa kontrolom pristupa. „Aperio je praktično rješenje za pristup. Naši studenti mogu pristupiti svojim prostorijama, koristiti printere i plaćati menzu istom karticom“, objašnjava Cyril Combacal iz centra CROUS Montpellier.

Budući da se Aperio lako nadograđuje i prilagođava svakom sigurnosnom sistemu koji se mora promijeniti, ulaganja u novi sistem bežičnog zaključavanja mogu biti postepena. Zato je centru CROUS bilo lakše planirati budžet i logistiku za ovaj projekt.

U toku je rekonstrukcija centra CROUS Montpellier: svake godine se uspješno instalira do 500 novih bežičnih Aperio cilindara.

*posjetite www.businesswaste.co.uk/over-10000-door-and-car-keys-end-up-in-the-tip-every-year

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *