Kontrola pristupa

Uz odabir prave brave, elektronska sigurnost može vam donijeti trajne uštede

Instalacija, održavanje i proširenje: elektronska kontrola pristupa sa sobom nosi troškove u svakoj fazi svog životnog vijeka. Naravno, njene prednosti nad mehaničkim zaključavanjem nadmašuju važnost ovih troškova. Ipak, ove prednosti mogu biti još veće ako odaberete pravu tehnologiju zaključavanja – bežičnu.

Instalacija je prvi korak. Faza instalacije nudi najveći potencijal za uštede u slučaju odabira bežične tehnologije. U sklopu izrade proračuna za potrebe izvještaja o uštedama troškova, stručnjaci kompanije ASSA ABLOY ispitali su potencijale troškove instalacije za 100 vrata. Ušteda troškova rada za one koji odaberu bežičnu tehnologiju u odnosu na žičane brave iznosila je nevjerojatnih 82,5%*.

Da, dobro ste pročitali. Instaliranje brava sa napajanjem na baterije umjesto ožičenih brava uštedjet će vam preko 80% na troškovima rada koji bi otišli na angažman stručnjaka za instalaciju sistema kontrole pristupa.

Bežična instalacija je mnogo brža i manje invazivna. Napredne bežične brave zahtijevaju malo ili nimalo bušenja oko vrata, dok žičana kontrola pristupa podrazumijeva postavljanje kablova kroz vrata i oko njih. Sigurnost zgrade možete nadograditi bez pratećih neugodnosti po osoblje ili ometanja svakodnevnih radnih rutina.

Ušteda energije može pomoći ciljevima održivosti poslovanja
Prema magazinu Harvard Business Review, energetska efikasnost je postala jedna od „ključnih poluga za poslovni uspjeh“**. Bežične brave na baterije troše manje energije od standardnih žičanih brava koje obično rade pomoću magneta koji su trajno spojeni na električnu mrežu.

Bežične brave rade na drugačijem principu. One se aktiviraju samo kada im se predoči akreditiv za koji moraju donijeti odluku o pristupu. To se pretvara u dodatni potencijal za značajne uštede u godišnjem budžetu za energiju: uštede idu i preko 70%*, odnosno iznose više hiljada eura tokom životnog vijeka u odnosu na standardne instalacije za kontrolu pristupa.

I drugi troškovi energije i materijala su niži za bežične brave. Tokom rada, bežičnim bravama treba samo promjena baterije, otprilike jednom u roku od dvije godine.

Bežične brave nude i veću fleksibilnost i uštedu troškova u situacijama kada mijenjate ili širite uredski prostor. Kvalitetne bežične brave obično se mogu ponovo instalirati na druga vrata, bez narušavanja njihove pouzdanosti. Možete ih premjestiti gdje god vam to odgovara. Standardne uštede prilikom preseljenja ili proširenja ureda iznose oko 30%* s bežičnim bravama u odnosu na one povezane kablovima.

Odabir bežičnih brava za uštede
Bežične brave Aperio nude vam uštede u svakoj fazi svog životnog ciklusa. Cilindri, maske, kvake i brave na baterije opremljene Aperio RFID tehnologijom mogu se postaviti kao novi sistem kontrole pristupa ili proširiti na postojeću instalaciju, uz bežično povezivanje novih vrata sa istim sistemom. Nema potrebe da osoblje mijenja svoje ključeve/kartice, niti da iko posjeduje više od jednog akreditiva. One besprijekorno rade sa gotovo svim većim sistemima kontrole pristupa preko 100 različitih proizvođača na tržištu. Jedna kontrolna ploča služi za upravljanje svim komponentama, uključujući Aperio i stare brave.

Instalacija je brza, jer nema postavljanja kablova oko vrata. Nema ni invazivnih građevinskih radova niti potrebe za zamjenom samih vrata. Uređaji Aperio su kompatibilni sa gotovo svim prolazima i sigurnosnim nivoima, bilo da se radi o vanjskim i unutrašnjim vratima, drvenim, staklenim, aluminijumskim, protupožarnim i sigurnosnim vratima, vratima sala za sastanke, laboratorija ili ureda.

Preuzmite besplatni dokument o procjeni troškova pomoću kojeg možete izračunati uštede koje možete ostvariti prelaskom na bežične brave:
https://campaigns.assaabloyopeningsolutions.eu/aperio-cost-savings

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *