Kontrola pristupa

Prosto zaključajte, i pacijenti su rahat

Kada je jedna klinika u Belgiji proširila svoje prostorije, tražili su modernu zaštitu vrata kako bi osigurali ordinaciju, tim od pet ljekara i administrativno osoblje. Uz sigurnost i praktičnost, glavno pitanje za Dermatologie Nijlen bilo je privatnost pacijenata.

“Najčešće pregledamo pacijente od glave do pete, pa moraju skinuti svu odjeću”, objašnjava dr. Nele Cattaert, specijalista dermatolog i suosnivač klinike Dermatologie Nijlen. “Vidiš ih kako gledaju na vrata i pitaju se hoće li neko upasti.”

Stoga su tražili prikladan način zaključavanja vrata kako bi svojim pacijentima pomogli da se osjećaju ugodno tokom konsultacija. Time bi se omogućilo da ordinacije budu sigurne i odvojene od javnih površina. Također su htjeli rješenje bez korištenja ključeva, jer nisu željeli da bilo ko u timu gubi vrijeme na nošenje ili praćenje fizičkih ključeva.

Elegantna kvaka s funkcijom digitalnog PIN-a

 Na prijedlog firme koja je renovirala prostor, uprava Dermatologie Nijlen je izabrala brave s tipkovnicom. Te im digitalne brave omogućavaju da prostorije za konsultacije zadrže privatnost pacijenata uz jednostavno zaključavanje bez korištenja ključa.

Ordinacije se otključavaju PIN-ovima sa 4 do 6 cifara preko tipkovnice koja je ugrađena u kvaku. Administrativno osoblje može izdati do devet različitih korisničkih PIN-ova po bravi; PIN-ovi se mogu poništiti ili promijeniti bilo kada. Code Handle čini ovu modernu, digitalnu sigurnost jednostavnom.

“Glavna prednost je to što se pacijenti osjećaju opušteno. Ne moraju razmišljati hoće li neko ući iznenada”, kaže dr. Cattaert.

Jednostavan način da male organizacije zaborave na ključeve

Ova praktična zaštita uvedena je bez komplikacija ili troškova ožičenja ili softvera. Postavljanje kvake s tipkovnicom na gotovo svaka unutrašnja vrata je jednostavno – potrebna su samo dva šarafa. Standardni mehanički cilindar ostaje na mjestu, samo se mijenja ručka.

“Osim toga, to je jako lijepa kvaka”, dodaje dr. Cattaert. “Nisam znao da rješenje može biti tako malo i kompaktno. Ne upada u oči. Mada je pacijenti često primijete i kažu: ‘To je neka posebna brava, zar ne, doktore?’”

Više o Code Handle digitalnoj bravi za vrata više saznajte u brošuri koju možete preuzeti na: https://campaigns.assaabloyopeningsolutions.eu/codehandle.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *