Svijet

Motorola i Avigilon štite supermarkete u Alabami

Motorola Solutions i Avigilon, kompanija u vlasništvu Motorole, objavili su da su odabrani za zaštitu Marino’s marketa u američkoj saveznoj državi Alabama.

S više od 18.000 kupaca koji svake sedmice kupuju na dvjema prodajnim mjestima, za Marino’s je ključno sprečavanje krađa, gubitaka robe i problema s nabavkom. Stoga su uveli sigurnosni sistem koji omogućava veću vidljivost u svim prodavnicama kako bi osigurali da zaposlenici ispravno postupaju s gotovinom i prate isporuke. Od uvođenja sveobuhvatnog Avigilonovog i Motorolinog sistema supermarketi su povećali efikasnost svojih sigurnosnih operacija za 75%, a gubitak robe smanjen je za 50%.

Novi sistem sadrži Avigilon Control Center softver za upravljanje videom, Access Control Manager sistem i paket Avigilonovih kamera, uključujući modele H4 mini dome i H4 pro, kao i H4 multisenzorske, H4 fisheye, H4A bullet i H4 IR PTZ kamere sa samoučečom videoanalitikom. Marino’s marketi koriste i Motorolino CLS1410 rješenje s dvosmjernim radiom radi efikasne komunikacije menadžera trgovina.

“Posjedovati Avigilonov sistem je kao imati virtuelnog zaštitara: daje mi mnogo više slobodnog vremena jer ne moram sama raditi sav posao – analitičke i pretraživačke funkcije ACC-a mnogo mi olakšavaju rad”, kaže AJ Marino. “I možete pronaći informacije tako brzo da možete reagovati gotovo odmah, odnosno prije nego što počinilac napusti prodavnicu, tako da ih možete presresti i riješiti problem.”

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *