Svijet

Motorola kupila Ava Security

Motorola Solutions je akvizirala londonsku kompaniju Ava Security, globalnog ponuđača cloud videonadzornih i videoanalitičkih rješenja.

Ovime Motorola jača globalnu poziciju u industriji videonadzora, a posebno u oblasti videoanalitike. Već su ranije kompanije Avigilon, Pelco, Indigovision i Openpath (koja isporučuje mobilna rješenja za kontrolu pristupa) postale dio njene grupacije.

Uslovi transakcije nisu otkriveni, ali prema američkoj online publikaciji IPVM, mnogi profesionalci u sigurnosnoj industriji smatraju da je riječ o 400 miliona dolara.

 Impresivan rast

Ranije ovog mjeseca Avini najnoviji finansijski izvještaji za 2021. prikazali su još jednu godinu s trocifrenim rastom. Brojke pokazuju da je prihod od videonadzora porastao na globalnom nivou za više od 300%, godišnji stalni prihodi za 500%, a broj kamera povezanih na Ava Aware Cloud nastavlja se udvostručivati svaka tri mjeseca. Kompanija je nastavila sa znatnim ulaganjima u istraživanje i razvoj, prodaju, marketing i liderstvo tokom cijele godine.

 Inovativan razvoj

Kada je riječ o inovacijama, Ava je tokom godine predstavila dvije nove kamere koje se spajaju na oblak (Ava compact dome i Ava bullet), pokrenula Ava Cloud Storage, isporučila unificiranu kontrolnu ploču za hibridne instalacije i završila integraciju s Halo IP videonadzornim i Disruptive Technologiesovim okolinskim senzorima. Također je predstavila softver za prepoznavanje registarskih tablica, koji se može koristiti na Avinim i kamerama trećih strana i ne zahtijeva poseban namjenski LPR hardver.

“2021. je bila sjajna godina za nas, s visokom stopom rasta koju su potaknuli novi poslovni klijenti – pet klijenata s Fortune 1000 liste samo u četvrtom kvartalu. Ali ne stajemo tu, jer predviđamo slične brojke i za 2022”, komentariše Tormod Ree, izvršni direktor i suosnivač kompanije Ava Security.

 Inteligentni videonadzor

Avino skalabilno, sigurno i fleksibilno rješenje u oblaku pruža firmama moćnu analitiku za optimizaciju njihovih operacija i otkrivanje anomalija i prijetnji.

“Akvizicija Ave naglašava našu stalnu posvećenost unapređenju cloud sigurnosnih tehnologija. S Avom smo u dobroj poziciji da podržimo rastuće sigurnosne potrebe naših klijenata širenjem portfolija inteligentnih videorješenja koja pomažu u povećanju sigurnosti i pojednostavljivanju operacija”, kaže Greg Braun, predsjednik i izvršni direktor Motorola Solutionsa.

Osim što organizacijama omogućavaju da lako pristupe, pretražuju i upravljaju cijelim sistemom pomoću centralizirane kontrolne ploče, njeni samoučeći algoritmi također povećavaju sigurnost preduzeća otkrivanjem abnormalnog ponašanja i upozoravanjem operatera na događaje u realnom vremenu.

 Spajanjem stvoren hibrid

Ava Security je nastala spajanjem cyber sigurnosne kompanije Jazz Networks i Vaiona, ponuđača cjelovitih videosigurnosnih rješenja. Cilj je bio da zadovolje potrebe tržišta protiv fizičkih i cyber prijetnji tako što bi kompanijama i drugim organizacijama omogućile da prate, razumiju i odgovore na prijetnje u realnom vremenu kako bi zaštitile ljude, imovinu i podatke. Obje kompanije bile su u privatnom vlasništvu Ubon Partnersa i zaposlenih.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *