Svijet

Novi predsjednik Bosch Building Technologiesa

Thomas Quante preuzeo je dužnost predsjednika Boscheve Building Technologies divizije 1. juna. Kao član Upravnog odbora tog odjela, bio je odgovoran za poslovanje sistem-integratora na međunarodnom nivou, kao i za globalno poslovanje u domenu vatrodojave.

Quante je naslijedio dr. Tanju Rückert, koja će postati glavna direktorica za digitalnu komunikaciju Bosch Grupe.

“Radimo na vrlo uzbudljivom i dinamičnom tržištu sigurnosti, zaštite i građevinskih tehnologija. Zbog rasta integracije umjetne inteligencije i interneta stvari, vidimo ogroman potencijal inovativnih AIoT rješenja i inteligentnih usluga, koje pružaju još više energijske efikasnosti, udobnosti, sigurnosti i zaštite za naše kupce. Veoma sam zadovoljan što ću igrati ključnu ulogu u oblikovanju ovog razvoja”, kazao je Thomas Quante.

Quante, koji je diplomirao poslovnu administraciju, započeo je karijeru 1994. godine u kompaniji Robert Bosch GmbH i obavljao je upravljačke funkcije sa strateškim i operativnim odgovornostima u raznim Boschevim odjelima u Njemačkoj i inostranstvu.

Quante ima veliko iskustvo u B2B sektoru, kao i dubinsko znanje o tržištu i kupcima u građevinskoj, sigurnosnoj i industriji zaštite od požara. Kada se pridružio Bosch Building Technologiesu 2012. godine, u početku je vodio međunarodno poslovanje za profesionalne komunikacijske i audiosisteme sa sjedištem u Burnsvilleu, SAD. Tri godine poslije postao je član Upravnog odbora Bosch Building Technologiesa, gdje je odigrao ključnu ulogu u uspostavljanju i uspješnom razvoju poslovanja sistem-integratora na međunarodnom nivou.

 

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *