Kontrola pristupa

Novi stambeni kompleks u Minhenu koristi sistem glavnog ključa za optimizaciju sigurnosti

Već više od pet decenija, građevinska kompanija DEMOS Wohnbau je vodeći ponuđač novih stambenih nekretnina u Minhenu. Savremena arhitektura i vrhunska oprema obilježja su svakog DEMOS projekta, bilo da se radi o vlasničkom stanu, kući u nizu, dvojnoj kući ili samostalnom porodičnom domu.

Njihov novi stambeni projekat PRISMA PASING sa 255 stanova nalazi se u blizini parka Nymphenburg u Minhenu. Kompleks nudi blizinu grada i prirodnog okruženja, kao i različite tipove životnog prostora u kompaktnim jedinicama, prostranim porodičnim kućama i ekskluzivnim potkrovnim stanovima sa više etaža.

DEMOS je postavio niz bitnih kriterija pri odabiru brava za opremanje ovog kompleksa. Važno je da vrata budu osigurana mehaničkim cilindrima unutar strukturiranog i hijerarhijski organizovanog sistema. Sistem glavnog ključa mora odobravati pristup sa hijerarhijom zaključavanja prema individualnim zahtjevima, sve do nivoa pojedinačnog korisnika ključa.

CY110 sistem kombinuje izdržljivost sa lakoćom upotrebe

DEMOS se odlučio za ASSA ABLOY CY110 (IKON RW6) mehanički sistem zaključavanja za opremanje ulaznih i stambenih vrata. Ova platforma za ključeve je praktično rješenje za male i velike sisteme s glavnim ključem. CY110 kombinuje sigurnost, pouzdanost i jednostavan rad unutar jedinstvenog mehaničkog sistema zaključavanja sa oko 1.000 cilindara i 2.000 ključeva.

Dizajn proizvoda kompanije ASSA ABLOY fokusira se na izdržljivost. Robusni cilindri CY110 se zaključavaju i otključavaju pomoću praktičnih reverzibilnih ključeva od čvrstog nikl srebra kako bi izdržali zamor metala. Euro cilindri sa 6-pinskom tehnologijom imaju produženi vijek trajanja od najmanje 500.000 ciklusa zaključavanja i otključavanja.

Uz izbor dvostrukih, jednostrukih i okretnih cilindara, CY110 sistem može da podrži svaku funkciju vrata u zgradi. Sistem je certificiran u skladu sa svim relevantnim standardima. Cilindri idu čak i dalje od osnovnih standarda EN 1303, nudeći visoke performanse po pristupačnoj cijeni. Sistem nudi skoro maksimalni mogući rejting za zaključavanje cilindričnog tipa.

Za maksimalnu praktičnost korištenja, korisnici ključeva mogu nositi samo jedan ključ kako bi otključali ulazna vrata i vrata stana. U PRISMA-inom sistemu glavnog ključa, autorizacija pristupa je strukturirana hijerarhijski prema jasnim specifikacijama.

Ovi cilindri za zaključavanje vrhunskog kvaliteta nude i visok nivo protivprovalne zaštite s u odnosu na tehnike ručnog otvaranja, poput obijanja, udaranja i povlačenja. Zaštita patenata važi do 2036. što kopiranje bilo kojeg ključa za prostorije bez ovlaštenja čini nezakonitim aktom.

„CY110 je originalno i pouzdano rješenje za zaključavanje o kojem ne morate brinuti nakon instalacije. Objedinjuje pogodnost, fleksibilnost i izdržljivost“, objašnjava Christoph Kraberg, menadžer poslovnog razvoja za stambene zgrade u ASSA ABLOY Sicherheitstechnik GmbH. „Sistem pomaže menadžerima da kreiraju hijerarhiju po sistemu glavnog ključa koji efikasno podržava sigurnost zgrade.”

Više informacija o CY110: https://www.assaabloy.com/group/emeia/solutions/products/mechanical-cylinders/cy110

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *