Bankarstvo / Finansije Kontrola pristupa

Novo iz Birosafea: Neprobojna vrata u SAS sistemima sigurnosnih ulaza

Proizvodi kompanije Birosafe iz Strumice kreirani su prema zahtjevnim evropskim standardima i zadovoljavaju najveće sigurnosne kriterije, a klijenti se osjećaju sigurno zahvaljujući upotrebi visokokvalitetnih materijala u procesu proizvodnje i primjeni ISO standarda kvaliteta u razvoju novih sigurnosnih proizvoda
Piše: Sashka Atanasova Vasilev, menadžerica marketinga, Birosafe
E-mail: sa@birosafe.com

Neprobojna vrata i zidovi makedonskog proizvođača Birosafe izrađuju se prema različitim mjerama i u opcijama sa ili bez ugrađenog stakla. Proizvodi nude zaštitu od metaka u skladu s etabliranim standardima, odnosno EN 1522 FB 4 NS, EN 1522 FB 4+ NS i EN 1522 FB 6 NS certifikatima koje izdaje ECB-S iz Njemačke. Neprobojna vrata i zidovi mogu se instalirati i kao dio sistema sigurnosnih ulaza (SAS), koji su dizajnirani za kontrolu ulaza i izlaza u zaštićenim objektima.

SAS Birocabin
Sistem sigurnosnog ulaza (SAS), model SAS Birocabin, namijenjen je kontroli pristupa koja uključuje dvoje ili više vrata koja se otvaraju istovremeno i pomoću njega se može ograničiti ili kontrolisati ulaz i izlaz u zaštićenim zonama. Otvaranjem vrata upravlja se pomoću sistema automatskog zaključavanja, gdje se jedna vrata otvaraju, a druga zatvaraju. Ovako zaključana vrata omogućavaju samo jednoj osobi da uđe ili izađe, čime se neovlaštene osobe ili uljezi sprečavaju da uđu u prostorije. Korisnici ulaze kroz prva vrata koja se zaključavaju iza njih prije nego što se druga otvore i tako se omogućava pristup sigurnoj zoni.

Sistem nudi i opciju hitnog izlaza, koja se u slučaju požara ili panike može automatski aktivirati preko vatrootporne upravljačke ploče, a koju koristi čuvar, ili se njom upravlja putem kontrolnog centra. U ovoj situaciji svako može izaći vani iz unutrašnjosti objekta, ali neovlaštene osobe ne mogu ući u unutrašnje prostorije izvana. Kabina je također opremljena dugmetom Total STOP za blokiranje vrata. Sve kabine opremljene su vlastitim instalacijama, unutrašnjom i vanjskom svjetlosnom signalizacijom, dugmadima te ulaznim i izlaznim čitačima.

Vrata su opremljena elektromagnetnim bravama, koje mogu izdržati udare od 1.000 do 3.000 kg, kao i bravama koje se koriste za dodatno mehaničko zaključavanje. Dostupne su i opcije za ugradnju dodatne opreme kao što su sistem interfona, biometrijski čitači za otisak prsta ili otvaranje nakon prepoznavanja lica. Sistem posjeduje i vlastito napajanje u slučaju prekida dotoka električne energije, a unutar kabine se nalazi senzor prisutnosti. Sve kabine se izrađuju u različitim dimenzijama i bojama, tako da se mogu savršeno uskladiti s dizajnom okruženja koji odabere klijent. Proizvodi se preporučuju sigurnosnim kompanijama koje se bave transportom novca, bankama, državnim institucijama, mjenjačnicama i drugima.

Ostala sigurnosna oprema u ponudi
Osim novih neprobojnih proizvoda, kompanija nudi i drugu sigurnosnu opremu poput sefova, ormarića, sefova za oružje, sefova za transport novca i gotovine, trezora i vrata trezora, sigurnosnih vrata, neprobojnih vrata i zidova, kao i protivpožarne opreme u vidu sefova, ormarića, vrata itd. Svi Birosafe proizvodi obično se izrađuju prema standardnim dimenzijama, ali postoji i opcija da ih se prilagodi zahtjevima klijenta. Važno je napomenuti da u slučaju problema s opremom, kompanija posjeduje vlastiti servisni tim, koji je osposobljen za otklanjanje kvarova i svih drugih problema vezanih za rad proizvoda, bez obzira na to je li garancija istekla ili ne, a imaju urede i zastupništva u svim balkanskim zemljama.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *