Videonadzorni sistemi

Predstavljamo Bosch INTEOX: Prva globalna potpuno otvorena platforma za kamere

Platforma kombinira ugrađenu Bosch umjetnu inteligenciju s učestalo korištenim operativnim sustavom. INTEOX je dizajniran za prilagođavanje i inovacije nudeći slobodu dodavanja aplikacija, softvera i usluga temeljenih na Boschevim principima kvalitete
Piše: Danijel Jerković, prodajni menadžer za Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku i Sloveniju, Bosch sigurnosni sistemi
E-mail: Danijel.Jerkovic@hr.bosch.com

Kompanija Bosch najavila je pokretanje INTEOX-a, nove platforme za kamere dizajnirane za modernizaciju industrije zaštite i sigurnosti. Prva potpuno otvorena platforma takve vrste daje korisnicima, integratorima sustava i programerima aplikacija neograničenu slobodu za inovacije i prilagodbe.

Oblikovanje budućnosti zaštite i sigurnosti
Kako se svijet sve više povezuje, internet stvari (IoT) predstavlja nove mogućnosti za pojedince i poduzeća. Međutim, da bi u potpunosti iskoristila mogućnosti koje nudi IoT, industrija zaštite i sigurnosti mora prihvatiti promjene. Bosch demonstrira ogroman potencijal IoT-a s INTEOX-om, otvorenom platformom za kamere, koja kombinira Boschevu umjetnu inteligenciju s izvrsnim performansama, OS-om i mogućnošću sigurnog dodavanja softverskih aplikacija. Nova moćna platforma podržava najnovije tehnologije poput analitike zasnovane na neuronskoj mreži, što je sljedeći korak u strojnom učenju i umjetnoj inteligenciji. INTEOX omogućuje programerima aplikacija i integracijskim partnerima da iskoriste ugrađenu inteligenciju i mogućnosti lakog razvitka neograničene softverske aplikacije temeljene na zajedničkom jeziku. U isto vrijeme, integratori sustava mogu prilagoditi svoja sigurnosna rješenja kako bi zadovoljili specifične i promjenjive zahtjeve klijenta dodavanjem aplikacija i raspoređivali ih u INTEOX kamere. “Kao sofisticirani senzori s ugrađenom inteligentnom videoanalitikom, INTEOX kamere mogu pružiti vrijedne podatke koji se mogu analizirati i koristiti na mnoštvo novih i korisnih načina, koje industrije mogu samo zamisliti. Bosch podržava platformu s najvišim razinama sigurnosti podataka i zaštite privatnosti te kvalitete i jednostavnosti“, kaže Michael Seiter, viši potpredsjednik odgovoran za poslovanje Bosch sigurnosnih i zaštitnih sustava.

Otvorena platforma
Pristup otvorene platforme već se pokazao uspješnim na tržištu računala i mobilnih telefona, gdje su softver i aplikacije postali dio svakodnevice, a te se prednosti šire i na sigurnosne kamere. Imajući otvorenu platformu, programeri mogu raditi s integratorima na rješavanju poslovnih izazova kupaca. INTEOX platforma će napajati potpuno novu liniju MIC, AUTODOME, FLEXIDOME i DINION fiksnih i pokretnih kamera, podržanih otvorenom IoT infrastrukturom. Razvio ju je Boschev start-up Security and Safety Things. Ova IoT infrastruktura temelji se na četiri stupa: otvorenom OS-u zasnovanom na Android Open Source projektu i ojačanom radi veće sigurnosti, trgovini aplikacija za pristup relevantnim informacijama o aplikacijama, pregledavanje javne trgovine i kupovinu aplikacija spremnih za upotrebu za sve INTEOX kamere, web-portalu za programere i dizajnere aplikacija, koji nudi informacije te alate za razvoj i testiranje aplikacija, i portalu za upravljanje uređajima, koji prikazuje statistiku zdravlja aplikacija i uređaja te omogućuje jednostavno upravljanje aplikacijama. “INTEOX će potaknuti inovacije koje su izvan opsega bilo koje tvrtke danas. Uvođenje ove otvorene platforme kamera ubrzat će budući rast cjelokupne industrije sigurnosti”, kaže Seiter. Prve kamere bazirane na INTEOX platformi očekuju se od srpnja 2020.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *