Kontrola pristupa

Od 40 ključeva po uposleniku do samo jednog CLIQ ključa

Jedan francuski grad sjeverno od Pariza suočio se sa dobro poznatim izazovima upravljanja ključevima. Svaka osoba u tamošnjem Općinskom tehničkom centru morala je raspolagati sa oko četrdeset fizičkih ključeva. Ako se jedan ključ izgubi ili bude ukraden, čak i za samo jedna vrata, svi cilindri su se morali mijenjati. Kako bi se spriječio neovlašteni pristup, morali su se mijenjati i svi ključevi, i to uz veliki trošak. Ovi troškovi su vremenom samo rasli.

„Jedan izgubljeni ključ košta između 3.000 do 4.000 eura zbog zamjene cilindara i ključeva“, objašnjava Fabrice Girard, tehničar u Općinskom tehničkom centru u gradu Villiers-le-Bel.
Da bi riješila problem sa skupim gubljenjem ključeva, gradska uprava Villiers-le-Bela odlučila je kombinovati mehanički PROTEC2 sistem i CLIQ tehnologiju elektromehaničkog zaključavanja kompanije ASSA ABLOY. Objedinjavanje ovih sistema je obavljeno unutar jedinstvenog i fleksibilnog sistema kontrole pristupa pomoću ključeva. U sklopu višegodišnjeg programa nadogradnje, instalirano je gotovo 500 CLIQ bežičnih cilindara i 850 programabilnih CLIQ ključeva na baterije, kao i uređaja za programiranje i bežičnih CLIQ katanaca.
Uz CLIQ tehnologiju, danas se izgubljeni ili ukradeni ključevi mogu odmah poništiti pomoću CLIQ Web Manager softvera. Web Manager radi preko standardnog pretraživača, bez potrebe za instalacijom softvera. Administratori mogu programirati prava pristupa za svaki CLIQ ključ, katanac ili cilindar koristeći Web Manager. Oni ograničavaju pristup određenim lokacijama i vratima u skladu sa jasno definisanim potrebama svakog uposlenika.
„CLIQ Web Manager je veoma jednostavan i praktičan sistem za svakodnevnu upotrebu“, kaže Fabrice Girard.

Efikasni radni procesi i širenje sistema
CLIQ također štedi vrijeme i pripadnicima općinskog sigurnosnog osoblja, jer se oni više ne moraju vraćati u Tehnički centar po ključeve za pojedinačne lokacije. Ovlašteni korisnici imaju samo jedan programabilni CLIQ ključ na baterije i na njega se pohranjuju sva njihova individualna prava pristupa.

„Tražili smo bežični sistem sa manjim troškovima održavanja i boljom sigurnošću“, dodaje Girard. „CLIQ je ispunio sve naše zahtjeve“.

Gradske vlasti već uvode CLIQ sistem i izvan prostora Općinskog tehničkog centra, najprije u deset lokalnih škola. Uz CLIQ Web Manager, sigurnosno osoblje može detaljno pratiti kome je odobren pristup svakoj školi. To je ključno za ove osjetljive lokacije i podiže nivo opće sigurnosti škola.

Postoje planovi za opremanje i 12 preostalih škola CLIQ sistemima u roku od 2 do 3 godine, uključujući menze i kotlovnice. Budući da se CLIQ može fleksibilno instalirati i prilagođavati, iz gradskog budžeta za sigurnost se može finansirati postepeno proširenje CLIQ sistema.

CLIQ tehnologija je sigurna, pristupačna i skalabilna za sve lokacije. Već se pokazala pouzdanom u školama, koledžima i univerzitetima širom Evrope. Saznajte više o CLIQ kontroli pristupa pomoću ključeva na campaigns.assaabloyopeningsolutions.eu/cliq

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *