Kontrola pristupa

Novi SMARTair i-gate katanac za elektronsku kontrolu pristupa u svakoj situaciji

Uz otpornost na vandalizam i ekstremne vremenske uslove, bežičnu instalaciju i rad na baterije, novi SMARTair i-gate elektronski katanac dizajniran je za rad u svakoj mogućoj situaciji. Ovaj novi uređaj u seriji sistema bežične kontrole pristupa SMARTair omogućava upraviteljima objekata da dodaju kontrolu u stvarnom vremenu na neelektrificirane kapije, ormare, ormariće, ostave, sanduke i mnoge druge objekte, ma gdje se oni nalazili i bez obzira na klimatske uvjete.

Za mnoge organizacije, potrebe za sigurnošću i pristupom ne prestaju na vratima unutar perimetra. Ipak, zahtjevan zadatak je i pronalaženje pouzdanih uređaja za zaključavanje kojima je lako upravljati preko elektronskog pristupnog sistema. Kapije i prateće zgrade teško je pokriti kabliranjem. Pristupni uređaji često ne mogu ponuditi robusnost potrebnu za pouzdan rad na otvorenom. I-gate je proizvod napravljen da odgovori na sve ove izazove.

„Novi SMARTair i-gate elektronski katanac pomaže našim korisnicima da prošire bežičnu kontrolu na nove pristupne tačke“, kaže Félix Morán, direktor proizvoda SMARTair u ASSA ABLOY Opening Solutions EMEA. „Može se lako premjestiti tamo gdje god je potreban otporan i prilagodljiv uređaj za zaključavanje. Upravitelji objekata više ne trebaju brinuti o vanjskim zgradama, kapijama, ormarima i drugim stavkama jer u svakom trenutku mogu nadgledati i kontrolirati pristup svima njima na elektronski i daljinski način i u stvarnom vremenu.”

Nadogradnja postojećeg prostora pod katancima uključuje jednostavnu zamjenu uređaja i integriranje i-gate katanaca u postojeći ili novi bežični sistem kontrole pristupa SMARTair. Nije potrebno bušenje ili ožičenje. Katanac i-gate dostupan je u modernoj crnoj boji sa završnom obradom uz korištenje nehrđajućeg čelika.

Spoljni i unutrašnji otvori koji ranije nisu bili pogodni za elektronsku kontrolu pristupa sada se mogu kontrolirati i nadgledati preko dobro poznatog softverskog sučelja, uključujući daljinski nadzor preko SMARTair Web Managera. I-gate je kompatibilan sa svakom opcijom upravljanja SMARTair sistemom: samostalno, za osnovnu funkcionalnost kontrole pristupa, ažuriranje na kartici, Openow za upravljanje pristupom i otključavanje putem pametnog telefona, te Pro Wireless Online za upravljanje u realnom vremenu za sve vrste vrata i korisnika sistema.

Dovoljno robustan za sve vremenske prilike, kompatibilan sa svim akreditivima

Novi SMARTair i-gate katanac dovoljno je robustan za sve klimatske uvjete. Ima vodonepropusni poklopac (prema IP68 standardu) i unutrašnji cilindar s certifikatom izdržljivosti prema EN 15684 standardu klase 6. Napaja se na baterije i radi sa svim standardnim blizinskim tehnologijama, uključujući MIFARE, DESFire i iCLASS, kao i Bluetooth Low Energy.

U kombinaciji s Openowom, mobilnim rješenjem za SMARTair, korisnici više ne moraju nositi zasebne akreditive za kartice ili privjeske. Umjesto toga, njihov telefon pohranjuje sigurne virtualne ključeve koji se mogu izdati, izmijeniti ili poništiti u svakom trenutku. Niko ne mora trošiti vrijeme na prikupljanje ili potvrđivanje pristupne kartice, jer novi SMARTair i-gate katanac možete otključati pametnim telefonom. Uz Openow, ako imate telefon, vi već nosite svoje ključeve sa sobom.

Preuzmite besplatnu brošuru o SMARTair i-gate katancu na https://campaigns.assaabloyopeningsolutions.eu/hubfs/smartair/assets/AA_SMARTair_igate_SalesBrochure_04_2021_FINAL_WEB.pdf

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *