Kontrola pristupa

Opremite staklena vrata elektronskom kontrolom pristupa bez narušavanja izgleda

Upravitelji objekata, projektanti i specifikatori znaju da pronalaženje pravog rješenja za elektronski pristup za staklena vrata može biti pravi izazov. Ako je staklo u centru pažnje prilikom projektovanja ulaza, postavljanje kablova nije poželjna opcija. Usklađivanje uređaja s izgledom ulaza u prostorije za sastanke, urede, sobe za tretmane ili svakih drugih staklenih vrata često podrazumijeva različite kompromise. Organizacije ne mogu lako pronaći idealnu kombinaciju sigurnosti, praktičnosti, dizajna i funkcionalnosti.

No, to ne mora biti slučaj, jer je kontrola pristupa pomoću sistema na baterije sada dostupna u više stilova i formata. Ovi uređaji mogu se postaviti na gotovo svaki tip staklenih vrata, bez kablova i žica. Male dimenzije pobrinut će se da se estetika vrata zadrži onakvom kakva je i projektovana.

Aperio uređaji za vrata već su se dokazali u više okruženja i za sve nivoe sigurnosti i rađeni su za integraciju s gotovo svim pristupnim sistemima. Ove bežične brave rade besprijekorno sa sistemima preko 100 OEM proizvođača i njihov broj stalno raste.

Aperio krajnjim korisnicima nudi fleksibilnost za ekonomično proširenje ili izmjene pokrivenosti sistemom kontrole pristupa. Ako se u objektu promijene konkretne potrebe npr. sobe za sastanke dobiju nova staklena vrata, instalater može brzo i lako postaviti Aperio brave i mrežno ih integrirati s glavnom kontrolnom pločom.

Odabir uređaja za potrebe staklenih vrata bez narušavanja izgleda

Radi jednostavnog uklapanja u izgled gotovo svih unutrašnjih staklenih vrata, cilindar Aperio C100 na baterije može se kombinirati s više tipova brava radi uvođenja napredne kontrole pristupa. Nju je lako integrirati sa svakim novim ili postojećim sistemom.

Aperio H100 kvaka objedinjuje snagu i fleksibilnost kontrole pristupa u jednoj nagrađivanoj bežičnoj kvaki niskog profila. Gdje god je moguće zamijeniti postojeću polugu standardnog formata DIN, SCAN ili FIN, H100 se lako može ugraditi i integrirati u pristupni sistem.

Treća opcija, E100 maska za brave, nudi potpunu kontrolu pristupa bogatu funkcijama za svaka staklena vrata sa boljom zaštitom, poput sala za sastanke ili prostorija za tretmane sa vrijednom opremom. Funkcije privatnosti i dodavanja PIN tastature za višefaktorsku autentifikaciju dostupne su i sa Aperio E100 modelom.

Korisnici s istim akreditivima mogu otvarati sva vrata, uključujući Aperio vrata s bežičnim upravljanjem. Aperio je kompatibilan sa gotovo svim standardnim RFID tehnologijama, uključujući iCLASS i MIFARE, kao i sa sigurnim mobilnim pristupom pomoću Seos tehnologije.

U sjedištima preduzeća, poslovnim objektima, medicinskim ustanovama i mnogim drugim objektima širom svijeta, ASSA ABLOY Opening Solutions ima iskustvo u ponudi arhitektonski modernih sigurnosnih rješenja za staklena vrata savremenog dizajna.
Kod mrežne integracije, Aperio uređaji rade bez kablova na vratima i zaštićeno i bežično komuniciraju sa centralnim sistemom putem čvorišta. Oni se mogu ugraditi bez narušavanja dizajna interijera, čak i ako je on minimalistički.

Preuzmite kratki vodič o Aperio bežičnim rješenjima za kontrolu pristupa za staklena vrata sa
https://campaigns.assaabloyopeningsolutions.eu/hubfs/aperio/Standalone%20files/SCREEN_AA_Aperio_Glassdoors_Flyer_08_2021_ENG_EMEIA.pdf

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *