Kontrola pristupa

SALTO Neoxx G4: Izdrživi katanac za pametnije zaključavanje

SALTO Systems je uložio godine u saradnju s nekim od najboljih umova u sigurnosnoj industriji, s kojima je i razvio najpouzdaniji i najpametniji elektronski katanac na svijetu. Uz potpunu fokusiranost na detalje i integrisanu tehnologiju, Neoxx G4 katanac izgleda sjajno i nudi vrhunske tehnološke performanse
Piše: Mihael Pinsone Slanc, regionalni menadžer za razvoj poslovanja, SALTO Systems
E-mail: m.slanc@saltosystems.com

SALTO Neoxx G4 katanac je svestrano rješenje za zaključavanje koje korisnicima omogućuje da iskoriste prednosti elektronske kontrole pristupa u okruženjima u kojima je ranije bilo moguće primjenjivati samo rješenja za mehaničko zaključavanje. Pametni katanci nude veću sigurnost, lakše održavanje, fleksibilne metode pristupa i bolji uvid u korištenje brave i aktivnosti korisnika. Jednako su prenosivi kao i konvencionalni katanci, a sigurnost je poboljšana uklanjanjem najugroženijeg dijela brave, tj. njenog mehaničkog ključa. Uz to je dodana prednost upravljanja mobilnom aplikacijom i beskontaktnim pametnim ključem kojim se upravlja preko napredne web-platforme za kontrolu pristupa.

Jedinstveno rješenje
SALTO Neoxx katanac jedinstveno je i idealno rješenje za pružatelje komunalnih usluga, elektrane, telekomunikacijske mreže, industrijske korisnike, a isto važi i za objekte kojima je potreban dodatni nivo sigurnosti za kontrolu određenih vrata, poput kapija ili spremišta, a bez narušavanja praktičnosti korištenja i nivoa kontrole. Ovi sektori često imaju opremu i objekte na perimetru ili terenu koji, iako su na udaljenoj lokaciji, zahtijevaju najnoviju elektronsku kontrolu pristupa. Budući da su često na otvorenom, elektronska rješenja koja im trebaju moraju uključivati proizvode koji mogu izdržati ekstremne vremenske uvjete, od kiše i prašine do snijega. S cjelovitom platformom za zaključavanje (elektronske brave i cilindri, mrežni čitači i brave) i SALTO tehnologijom (SVN, BLUEnet i JustIN Mobile sistemske značajke) Neoxx katanac omogućuje upravljanje ključevima, bravama i pravima pristupa u pokretu i na daljinu, a sve putem jedinstvenog, preglednog i pristupačnog web-interfejsa.

Glavne karakteristike
Katanac je napravljen od kaljenog čelika s opcijom uklanjanja okova koji se može potpuno odvojiti od kućišta kataca. Sam okov je širok 11 mm i dug 50 mm. Navlaka sa dvoslojnom strukturom (70x115x32 mm) garantuje vrhunsku zaštitu od padova i udara i omogućava rad u najzahtjevnijim okruženjima ili primjenama. Integrisane su RFID, BLE i NFC tehnologije, pa korisnici mogu lako upravljati ovim katancem sa svojom pametnom karticom ili preko iOS/Android pametnog telefona. Katanac je kompatibilan sa SALTO Data-on-Card i SALTO KS (Keys as a Service) tehnologijom u oblaku i može se prebaciti na bilo koju od tehnoloških platformi te kompanije u svakom trenutku, bez zamjene hardvera. Baterije se zamjenjuju ili uklanjaju jednostavno i sigurno, a potrebne su samo standardne baterije LR1 i poseban alat. Na jednom setu baterija moguće je obaviti do 130.000 operacija uz mogućnost praćenja njihovog statusa. Katanac posjeduje IP66 certifikat za vodootpornu zaštitu i visoku izdrživost, koja uključuje rad u uslovima smrzavanja (-35ºC) kao i na visokim temperaturama (+65ºC). Potpuno je certificiran prema CE, FCC, MIT i mehatroničkom certifikatu EN 16864: 2018 i IK09.

 

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *