Objekti Stambena sigurnost Uredi / Poslovni prostori

OPTEX predstavlja: Novi vanjski panoramski detektori

Nova serija vanjskih pasivnih infracrvenih detektora (PIR) nudi panoramsku pokrivenost u rasponu od 180° i u radijusu od 12 m. Oni će poslužiti za otkrivanje svakog pokušaja upada u stambene ili poslovne zgrade
Piše: Marlena Witkowska, OPTEX
E-mail: m-witkowska@optex.com.pl

WX Infinity i WX Shield serija razvijene su na temelju bogatog iskustva kompanije OPTEX u pružanju vrhunskih usluga detekcije uljeza na otvorenom. Široka pokrivenost od 180° je karakteristika idealna za zaštitu većih stambenih zona i ravnih krovova.

WXI serija
Serija WX Infinity uključuje dva žičana i dva bežična modela koji su dostupni u standardnoj verziji ili s anti-masking funkcijom. WXI senzori podržavaju dva nezavisna polja detekcije od 12 m u rasponu od 90°, od kojih je jedno za lijevu, a drugo za desnu stranu. Osjetljivost sistema i alarma može se podesiti posebno za lijevu i desnu zonu. Naprimjer, lijeva zona može poslužiti za aktiviranje običnog alarma za detekciju, dok desna može tražiti od sistema nadzornih kamera da evidentira konkretnu situaciju. Uređaj posjeduje i zatvarač, koji se pomoću kliznog mehanizma spušta preko sočiva i tako maskira određenu zonu i sužava polje detekcije. Tako se mogu izbjeći problemi s detekcijom pomjeranja vegetacije. Postupak postavljanja je pojednostavljen uključivanjem automatskog testiranja osjetljivosti za bržu i precizniju instalaciju.
WXI senzori za praćenje kretanja koriste OPTEX-ovu senzorsku analitiku koja filtrira izvore smetnji uobičajene u vanjskim okruženjima. Ona može razlikovati ljude i manje i srednje velike životinje. Senzori uključuju i sistem za temperaturnu kompenzaciju i dvoslojnu provodnu zaštitu za najbolje moguće performanse u jako osunčanim zonama s visokim temperaturama na otvorenom. Svi WX Infinity modeli posjeduju zaštitnu ploču koja sprečava neovlašteno rukovanje i uključuju proizvode s anti-masking funkcijom (WXI-AM / WXI-RAM).

WXS serija
Serija WX Shield nudi fleksibilnu detekciju i podešavanje parametara, kao i opciju niskog (0,8–1,2 m) ili visokog postavljanja (2 m). Kao i kod WX Infinity modela, senzori podržavaju dva potpuno nezavisna polja detekcije od 90 stepeni. WXS serija obuhvata dva PIR modela i dva modela s kombinovanom tehnologijom. Kombinovana tehnologija (dostupna u WXS-DAM i WXS-RDAM modelima) objedinjuje PIR i mikrovalnu tehnologiju, koja pruža vrhunsku stabilnost detekcije i idealna je za situacije u kojima jaka sunčeva svjetlost obasjava tlo ili farovi automobila dolaze u direktan kontakt sa senzorom. WXS serija opremljena je infracrvenim senzorom s mogućnošću samostalnog učenja i inteligentnom anti-masking funkcijom. Senzori su opremljeni i naprednim Shield funkcijama, što uključuje dvoslojnu provodivu zaštitu za sprečavanje pojave lažnih alarma koje aktiviraju jaka sunčeva svjetlost ili elektromagnetne smetnje. Ovi modeli podržavaju i automatsko testiranje osjetljivosti i nude petogodišnju garanciju.

„Tehnologija upozoravanja na otvorenom može pomoći u sprečavanju zločina kroz otkrivanje i prijavljivanje uljeza prije nego što oni pokušaju provaliti u zgradu. Rano otkrivanje pokušaja provale je cilj na koji se OPTEX fokusira u posljednjih 40 godina i zato nudimo široku paletu senzora za otkrivanje uljeza na otvorenom koji pružaju pouzdanu zaštitu“, kaže Jacek Wójcik, generalni direktor kompanije OPTEX za srednju i istočnu Evropu.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *