Regija Vijesti

OSA BiH nabavlja sistem za praćenje telekomunikacija

Obavještajno-sigurnosna agencija (OSA) Bosne i Hercegovine provodi nabavku sistema za praćenje telekomunikacija, piše u Informaciji o realizaciji višegodišnjih projekata u institucijama BiH, koju je Parlamentarnoj skupštini dostavilo državno Ministarstvo finansija i trezora.

Kako je navedeno, u toku je realizacija projekata “Obnova voznog parka” i “Nabavka specijalne opreme”, a raspoloživa sredstva iznosila su oko milion eura.

Iz Ministarstva finansija i trezora BiH navode da nabavka specijalne opreme nije realizovana u skladu s planiranom dinamikom zbog specifičnosti ispitivanja tržišta, što podrazumijeva pronalaženje specijalne opreme koja može zadovoljiti tražene zahtjeve, zatim složenosti i visoke cijene, odnosno ograničenog iznosa finansijskih sredstava, te nabavke opreme iz inozemstva.

Ministarstvo finansija i trezora BiH ističe kako je informacijom obuhvaćena realizacija višegodišnjih projekta zaključno s 30. septembrom 2018. godine, a da će realizacija višegodišnjih projekata biti obuhvaćena Izvještajem o izvršenju Budžeta institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza BiH za 2018. godinu.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *