Svijet

Partnerstvo u pronalaženju i saniranju ranjivosti u softveru

Axis Communications se udružio s cyber sigurnosnom kompanijom Bugcrowd u pokretanju programa testiranja ranjivosti na cyber napade.

Program će olakšati Axisu da izgradi profesionalne odnose s pronalazačima sigurnosnih ranjivosti i etičkim hakerima te da identificira i zakrpi ranjivosti u Axis OS-u, Linux operativnom sistemu koji pokreće većinu njihovih uređaja.

Koristeći svoju Crowdmatch AI tehnologiju povezivanja, Bugcrowd će odabrati i pozvati registrovane istraživače s relevantnim vještinama i iskustvom, a Axis će učiniti uređaje koje koriste Axis OS dostupnim za testiranje. Istraživači koji otkriju ranjivosti imat će pravo na primanje novčane nagrade, čiji će iznos varirati, ovisno o ozbiljnosti pronađene greške. Axis će nakon toga transparentno otkriti ranjivosti i ponuditi odgovarajuće zakrpe za pogođene verzije operativnog sistema.

Axis Communications poziva sve zainteresovane istraživače i etičke hakere da se priključe programu te pronađu i prijave ranjivosti kroz navedeni proces.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *