Svijet

VCA Technology and CPRO lansiraju SECUBEST-VCA

VCA Technology, britanski ponuđač softvera za videoanalitiku, najavio je globalno strateško partnerstvo s proizvođačem nadzornih kamera kompanijom CPRO na integrisanju svojih nadzornih i videoanalitičkih rješenja pogonjenih vještačkom inteligencijom. Ova saradnja na tržište će donijeti, kako stoji u saopćenju, trenutno najširi dostupni spektar kamera s videoanalitikom jednog proizvođača, te omogućiti kupcima komplementarne servere, uređaje i analitički softver u oblaku.

Sporazum omogućava objema kompanijama da firmama iz različitih industrijskih sektora ponude vrhunska rješenja za videonadzor i otkrivanje prijetnji. Nove kamere će, zahvaljujući pojednostavljenoj konfiguraciji, skratiti vrijeme ugradnje te koristiti duboko učenje kako bi povećali kvalitet analize slike i preciznost u otkrivanju kriminalnih djela te minimizirali lažne alarme.

„Ovo partnerstvo dokaz je naše ambicije – ne samo pružiti kupcima vrhunsku sigurnosnu infrastrukturu već i pomoću našeg novog brenda Secubest VCA značajno proširiti poslovanje na vrlo konkurentnom tržištu. Uz rast potražnje i potrebe za inteligentnom analitikom, koja povećava vrijednost u svim oblastima poslovanja, ovaj ugovor našim kupcima pruža dodatnu prednost u pogledu sigurnosti“, rekao je YS Lee, direktor CPRO-a.

S druge strane, CPRO će imati koristi od stručnosti kompanije VCA na polju videoanalitike i vodećih tržišnih rješenja, s više od 450.000 aktivnih kanala na globalnom nivou. Ta inovativna videotehnologija i mogućnost AI detekcije u oblaku prvi put će biti lansirana u okviru Secubest linije proizvoda u Evropi.

Kevin Waterhouse, generalni direktor VCA, rekao je: „Partnerstvo s CPRO-om ne znači samo rad s još jednim od vodećih igrača u videonadzornoj industriji nego i jača našu poziciju kao vodećeg pružaoca analitičkih podataka na rubnim uređajima. Njihov širok raspon kamera nadopunjuje opseg i fleksibilnost naše analitike, a njihovi planovi o lansiranju takvih proizvoda u Evropi su vrlo uzbudljivi.”

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *