Komunikacije i prijenos Videonadzorni sistemi

PoE switchevi iz VIVOTEK-a

U jednom od prethodnih članaka pisali smo o alatima koji mogu pomoći inženjerima i tehničarima da olakšaju svoj rad na terenu. Mrežni proizvodi VIVOTEK upravo su jedan od tih alata. S ovim proizvodima instalateri sigurnosnih sistema mogu značajno smanjiti potrebne radne sate za konfiguraciju sistema tokom instalacije projekta i tako smanjiti i troškove

Pripremio: Đorđe Baćić ; E-mail: djordje.bacic@vivotek.com

VIVOTEK ima dugu historiju u pružanju mrežnih uređaja za sigurnosne sisteme na tržištu. Puna paleta proizvoda dizajnirana je za videonadzorne sisteme, a donosi zaštitu od prenapona uzrokovanih udarima groma, upravljanje mrežom, prikaz više topologija kamera i još mnogo toga. Serija VivoCam L2+ je PoE switch sa Layer 2 upravljanjem i funkcijom upravljanja IP videonadzorom. No, on nije standardni PoE L2 switch, budući da omogućava pronalaženje i automatsku instalaciju svih VIVOTEK uređaja te postavljanje i konfigurisanje VIVOTEK IP kamera i videoservera.

 Upravljivi PoE switch

Serija VivoCam L2+ također donosi zanimljiv grafički interfejs s prikazom „topologija/mapa“ za kontrolu i lakše razumijevanje strukture mreže i uređaja na njoj, te integraciju s Google Mapom za pregled statusa sistema za vanjske primjene. Ne samo da omogućava podešavanja mrežnog okruženja za nadzor, kao i funkcije rješavanja problema i praćenja prometa, već također pomaže korisnicima da razjasne i riješe probleme s konekcijom ili bilo kojim uređajem na mreži. Pored toga, korisnici mogu da uvezu i izvezu svoje konfiguracione datoteke za VIVOTEK IP kamere/videoservere, ali i urade paketnu nadogradnju firmvera VIVOTEK kamera preko Web UI interfejsa ovog  switcha. Već sa svim ovim spomenutim funkcijama, serija VivoCam L2+ se ističe kao najbolje PoE rješenje za instalaciju i upravljanje nadzornim uređajima VIVOTEK.

PoE switch s osnovnim upravljanjem

Nova serija PoE switcheva s djelimičnim ili osnovnim upravljanjem također nudi širok spektar mogućnosti, uključujući 802.3at/bt hibridni PoE port i PoE napajanje do 250 metara. To olakšava, npr., napajanje PTZ kamere samo s jednim RJ45 kablom! Osim pružanja osnovnih funkcija kao što su VLAN-ovi, spanning tree, link aggregation, port mirroring i udaljeno uključivanje/isključivanje PoE napajanja, ovaj novi PoE switch je idealan za male i srednje poslovne subjekte, kao i za videonadzorne sisteme i mreže u maloprodaji.

Vanjsko rješenje

VIVOTEK-ov vanjski PoE switch već donosi switch i napajanje, tako da korisnici mogu smanjiti troškove održavanja i zamjena mnogo više nego ranije. Rješenje, također, podržava IP67, IK10 i širok radni temperaturni opseg, što obično ne podržavaju klasična rješenja ove vrste. Posjeduje i zaštitu od prenapona za udare groma ili neočekivane skokove napona, a kompatibilan je s ONVIF mrežnim kamerama. Zato će ovo “sve-u-jednom” rješenje biti idealan izbor za bilo koju vrstu vanjske primjene. Više informacija o svim modelima i njihovim karakteristikama možete dobiti od kompanije VIVOTEK.

Portfelj PoE switcheva iz VIVOTEK-a

Komercijalna rješenja

Potpuno upravljivi PoE switch

Djelimično upravljivi PoE switch

Neupravljivi PoE switch

PoE injector

 

Vanjska rješenja

Vanjski PoE prekidač

Kabinet

Električna kutija

 

Industrijska rješenja

Neprijavljeni PoE prekidač

Upravljani PoE prekidač

PoE ubrizgavač

 

Rješenja za dugi domet

PoE produživač

Potpuno upravljani PoE prekidač

 

 

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *