Komunikacije i prijenos

DXS-1210 serija iz D-Linka: Bolji i lakši pristup korporativnim mrežama

Novi DXS-121028S i DXS-121028T pametni switchevi isplativa su i inteligentna opcija za korporativno umrežavanje i pristup ili osnovne SMB mrežne uloge. Visoke performanse i niska latencija čini ih savršenim izborom za primjene koje zahtijevaju obiman mrežni saobraćaj
Piše: Ivo Pavičić, regionalni menadžer za Jadransku regiju i Grčku, D-Link
E-mail: ivo.pavicic@dlink.com

D-Link, multinacionalni proizvođač mrežne opreme, obogatio je svoju DXS-1210 seriju 10-gigabitnih pametnih upravljivih switcheva sa dva nova modela velike gustine portova: DXS-1210-28S i DXS-1210-28T. Omogućavajući pristup i agregaciju u korporativnim mrežama, kao i formiranjem temelja za manje poslovne mreže, novi modeli predstavljaju intuitivne, fleksibilne i isplative opcije za IT menadžere.

Visoke performanse
DXS-1210-28T dolazi sa 24x 10GBASE-T i 4x 25GE SFP28 porta. 10GBASE-T portovi omogućavaju laku nadogradnju na 10-gigabitnu povezivost korištenjem postojeće CAT6/7 kablovske infrastrukture, dok 25GE SFP28 portovi omogućavaju povezivanje sa serverskim farmama ili mrežnim jezgrama. DXS-1210-28S je opremljen sa 24x SFP+ porta i 4x 10GBASE-T porta, što omogućava povezivost na velikim udaljenostima uz korištenje fiber primopredajnika, kao i fleksibilnost koju donose dodatni bakarni portovi. Oba switcha nude visoke performanse i nisku latenciju, koja je pogodna za virtualizaciju, cloud servise i server-to-server aplikacije, što ih čini savršenim izborom za primjene koje zahtijevaju obiman mrežni saobraćaj.
DXS-1210 serija switcheva ima robustan izbor L2 mogućnosti s ciljem poboljšavanja performansi mreže i mogućnosti upravljanja njome. Te mogućnosti uključuju port mirroring te Spanning Tree funkcije, kao što je brzo žičano preusmjeravanje između VLAN-ova radi dodatnog povećanja mrežne efikasnosti smanjivanjem opterećenja rutera i osnovnih mreža.

Sigurnosne mogućnosti
Svaki switch iz DXS-1210 serije također ima niz sofisticiranih i praktičnih sigurnosnih mogućnosti, uključujući D-Linkov inovativni Safeguard Engine, koji štiti od preopterećenja mreže uzrokovanog hakerskim napadom. Također, switchevi podržavaju 802.1X mrežnu autorizaciju preko portova i hostova, kao i ACL, ARP prevenciju spoofinga i DHCP provjeru servera s ciljem poboljšanja mrežne sigurnosti i zaštite od cyber prijetnji. D-Linkova Green tehnologija pomaže switchevima da minimiziraju energijske i rashladne zahtjeve tako što, kada je to moguće, isključuje portove koji se ne koriste kako bi se smanjila potrošnja resursa. Switchevima iz DXS-1210 serije moguće je upravljati pomoću besplatnog D-Link Network Assistant (DNA) alata, koji nudi mogućnost istovremene konfiguracije i održavanja više switcheva. Alternativno, mrežom se može upravljati i putem višejezičnog web-interfejsa, komandnog interfejsa preko Telneta ili konzolnog porta, kao i putem D-View 7 sistema za upravljanje mrežama.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *