Protivprovala

Magla u zaštiti lica i imovine

Kroz historiju se činilo da su mnogi izumi poboljšali sigurnost. Od vijaka za drvo i brava do modernih alarmnih sistema i sigurnosnih kamera došli smo u poziciju gdje su sigurnosni sistemi sve više zahtjevniji. Sada je na djelu nova vrsta sigurnosne tehnologije – magla
Piše: Walid Shihaden, izvršni direktor, SPSC Group
E-mail: walid@spscgroup.com

Sigurnosna magla je inovativna mjera zaštite koja se može ugraditi u privatnim i poslovnim prostorima ili čak vozilima kako bi se spriječile provale rekordnom brzinom. Aktivira se na nekoliko načina, a ispunjava prostor maglom za manje od 30 sekundi, čime sprečava pljačku i veće materijalne štete, čak i ljudske živote u slučajevima oružane pljačke. SPSC Group nudi najefikasnije rješenje protiv provale, sisteme koji sadrže najnoviju sigurnosnu tehnologiju i jedino rješenje koje može zaustaviti i onemogućiti pljačku momentalno te spriječiti veće materijalne štete i spasiti ljudske živote u slučajevima oružane pljačke. Riječ je o UR Fog maglenoj zaštiti, koja je aktivno i isplativo rješenje u zaustavljanje krivičnih djela.

Prednosti UR Foga
Ovo rješenje nadopunjava prazni prostor koji se javlja između aktiviranja zvuka alarma i dolaska policije, a ne djeluje kao odvraćanje poput konvencionalnih sistema, već efikasno sprečava da se krađa dogodi. Od trenutka kada se sistem aktivira, zahvaljujući patentiranoj pumpi, počinje pumpanje guste magle velikom brzinom, koja za samo nekoliko sekundi stvara 0% vidljivost. Inače, sistem odlikuje najbrži generator magle na svijetu, čija snaga i brzina generisanja magle omogućavaju punjenje prostora bilo koje veličine. Također, tu je i najgušća magla, koja potpuno onemogućava vidljivost, a ono što se ne vidi ne može se ni ukrasti. Punjenje se lako mijenja i omogućava višekratnu upotrebu, dok sistem osigurava i nisku potrošnju električne energije te znatne uštede u odnosu na druge slične sisteme zaštite. Senzor na mlaznici detektuje bilo kakve promjene na mlaznici i šalje obavijesti o stanju kako niko ne bi neopaženo mogao dirati ili mijenjati elemente sistema, a tu je i UPS ili back-up baterija za osiguranje u slučaju nes¬tanka električne energije. S obzirom na to da je sistem potpuno fleksibilan i siguran za ljude, životinje ili elektroniku i ima certificirani fluid za maglu u skladu s EU propisima, UR Fog se čini idealnim za objekte poput ureda, prodavnica mobilne i računarske opreme, supermarketa, zlatara, mjenjačnica, banaka i bankomata, benzinskih pumpi i skladišta, a može se koristiti čak i u stambenim prostorima ili vozilima.

Široka primjena
Postoji nekoliko jednostavnih načina za odabir vrste povezanosti sa sistemom zaštite, u zavisnosti od aplikacije. UR Fog se može povezati s postojećim alarmnim sistemom, tastaturom, PIR senzorom pokreta, IR daljinskim upravljačem ili se može aktivirati čak putem dojavnih centara i clouda. I dok se svi drugi sistemi koriste za odvraćanje ili tek evidentiranje zločina, maglena zaštita se ističe kao jedina koja može pružiti 100% aktivnu i djelotvornu zaštitu u slučaju pokušaja pljačke, jer potpuno ometa vidljivost od prvih sekundi nakon što se dogodila provala ili pljačka. Zato primjena maglene zaštite postaje uobičajena širom svijeta, jer je siguran i veoma efikasan način zaštite imovine i lica.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *