Stambena sigurnost Vatrodojava

Napredne ExGo centrale štite zgradu bugarske vlade

Osjetljiva imovina u zgradi Ministarstva obrazovanja i nauke u glavnom gradu Bugarske odnedavno je zaštićena ExGo centralama za gasno suzbijanje požara kompanije Advanced, proizvođača vrhunskih protivpožarnih sistema
Piše: Jeremy Mountain, šef Odjela za odnose s javnošću, Advanced
E-mail: jmountain@advancedco.com

Ministarstvo obrazovanja i nauke zaduženo je za regulisanje sektora obrazovanja i naučnog rada u Bugarskoj. Osnovano je davne 1879. i ime je mijenjalo više puta sve do 2013. godine. Nadogradnju protivpožarnog sistema u sjedištu Ministarstva u Sofiji obavio je FireTech Engineering kao partner kompanije Advanced, jednog od svjetskih lidera u razvoju i proizvodnji inteligentnih protivpožarnih sistema. Projekt je uključivao instalaciju ExGo protivpožarnog sistema na bazi gasa, koji je postavljen u glavnoj arhivskoj sobi. Sistem je podržan tehnologijom optičke detekcije dima i kontrole zraka, LCD, LED i daljinskim indikatorima.

Za osjetljive resurse
“Za Ministarstvo obrazovanja i nauke odabrali smo sistem kompanije Advanced jer iz iskustva prethodnog rada s njima znamo da je ExGo sistem izuzetno pouzdan. Trebao nam je najsavremeniji sistem za zaštitu najvažnije prostorije u zgradi, s mogućnošću proširenja i poboljšanja u budućnosti”, kaže Stoyan Grozdanov, glasnogovornik FireTech Engineeringa. ExGo je posebno razvijen za osjetljive i strateške resurse kao što su serverske sobe i podatkovni centri, kontrolne sobe te historijske i kulturne znamenitosti. Pogodan je za gotovo sve primjene koje uključuju mogućnost pojave poplava i pružaju cijeli spektar kontrolnih opcija i uređaja. Podržavaju EN54 standard, odnosno njegove segmente 2, 4 i 13, kao i EN12094-1. One su jedan od prvih sistema koji kombinira navedene standarde sa EN12094 u jednom rješenju (EN12094-3 se odnosi na integrisano ručno ispuštanje na prednjoj strani centrale). ExGo se može integrisati s Axis EN vatrodojavnim sistemom kompanije Advanced i bilo kojim alarmnim sistemom drugih proizvođača.

Vodeće performanse
“Zadovoljstvo mi je što smo Firetech mogli podržati opremom potrebnom za zaštitu važne lokacije kao što je Ministarstvo obrazovanja i nauke u Sofiji. Serija ExGo nudi vodeće performanse, instalaciju i konfiguraciju na nivou industrije. Može se koristiti kao samostalan sistem ili se povezati sa svakim protivpožarnim sistemom preko većeg broja programabilnih ulaza i izlaza”, kaže Vladimir Zrnić, direktor prodaje za Južnu Evropu. Vrhunske performanse, kvalitet i jednostavnost korištenja proizvoda preporučuju Advanced kao partnera na različitim lokacijama širom svijeta. Inače, kompanija je u vlasništvu FTSE 100 PLC Halma grupacije i štiti prestižne i ugledne lokacije širom svijeta, ali na Balkanu, poput Kulturnog centra Fondacije Stavros Niarchos u Atini, Aja Sofije u Istanbulu ili Univerziteta u Sofiji.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *