Regija

Videonadzor na 23 lokacije u Prnjavoru

U Prnjavoru, gradu na sjeveru Bosne i Hercegovine u blizini Banje Luke, u završnoj fazi je realizacija projekta videonadzora na postavljanju 46 kamera, koje će doprinijeti sigurnosti na području Općine.

Načelnik Prnjavora Darko Tomaš je precizirao da je ukupna vrijednost projekta oko 146.000 eura (290.000 maraka), a kamere će biti postavljene na 23 lokacije.

“Već je instalirano i u funkciji oko 40 kamera, video-nadzor u tom dijelu radi, a potrebno je postaviti i ostatak opreme. Za ovaj projekat Vlada RS-a izdvojila je 150.000, a ostalih 140.000 maraka Opština”, kazao je Tomaš.

Čelni čovjek Prnjavora je ministru unutrašnjih poslova Republike Srpske Draganu Lukaču zahvalio za nabavku dva nova vozila za potrebe njihove Policijske stanice, a dogovorena je i pomoć u prijenosu vlasništva s Općine na MUP jednog objekta koji u njenom krugu već koristi Policijska stanica Prnjavor.

“U narednom periodu ćemo uputiti zahtjev Opštini, a Skupština bi trebala donijeti odluku da se vlasništvo prenese u nadležnost Stanice policije. Ovaj objekat će poslužiti za obuku i bolju funkciju policije u Prnjavoru”, rekao je novinarima Lukač.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *