Protivprovala Softveri

Video-verifikacijom do manjeg broja lažnih alarma

Teletek Electronics je nastavio da radi na poboljšanju i daljem razvoju svoje aplikacije kako bi dodao nove funkcije i mogućnosti. Nova verzija Mobile TTE aplikacije došla je s novitetima koji prate trendove u svetu bezbednosti
Piše: Vuk Hranisavljević, MS Security
E-mail: vuk@mss.rs
Kategorija za web: Protivprovala, Softveri

Teletek Electronics već dugi niz godina uspešno posluje na prostoru Balkana i poslovnu politiku bazira na postepenom i promišljenom razvoju novih, kao i poboljšanju starih proizvoda. Kompanija ne prestaje da usavršava svoj asortiman proizvoda i usluga, konstantno se trudeći da tržištu ponudi nešto novo. MS Security System kao zvanični distributer Teletekovih protivprovalnih i vatrodojavnih sistema na prostoru Srbije pruža, pored veleprodaje, i sveobuhvatnu tehničku podršku i obuku za montažu i podešavanje tih sistema.

Razvoj softverskih rešenja
Mobile TTE softverska aplikacija za Android i iOS mobilne uređaje postoji već nekoliko godina i uspešno je vršila funkciju slanja alarmnih dojava u vidu poruka i notifikacija korisniku direktno na korisnički uređaj (mobilni, tablet). Kao svaka ozbiljna kompanija, Teletek Electronics je nastavio da radi na poboljšanju i daljem razvoju aplikacije kako bi dodao nove funkcije i mogućnosti. Nova verzija Mobile TTE aplikacije je došla s novitetima koji prate trendove u svetu bezbednosti, a pre svega naglašavamo opciju video-verifikacije. Njom je moguće postojeći sistem video-nadzora na štićenoj lokaciji povezati s Teletekovim alarmnim sistemom i pružiti korisniku mogućnost da vizuelno proveri alarmnu situaciju na svom mobilnom uređaju, čime se smanjuju lažne dojave alarma, koje predstavljaju veliki problem jer stvaraju dodatne troškove. Sistem radi 24/7 i aktivira snimanje na zadate parametre kretanja. Snimak situacije koja je prouzrokovala oglašavanje alarma čuva se na AJAX Cloud serveru do 72 sata, a šalje korisniku na mobilni uređaj u roku četiri sekunde. Osim što korisniku pružaju mogućnost verifikacije, snimci se mogu koristiti i u svrhu dokaznog materijala u situacijama kao što su provale i otuđenje materijalnih dobara pred sudskim ili osiguravajućim sporovima.

Podrška i integracija
Integracija video-nadzornog sistema s Teletek Mobile TTE aplikacijom urađena je za brend Hikvision, dok je u toku proces integracije i sa Dahuinim uređajima. Kombinacijom Hikvisionovog mrežnog video-snimača i kamera bilo kog proizvođača dobija se kompletna zaštita objekta sa alarmnom dojavom. Integrisana su tri načina dojave korisniku. Snimak sa Hikvisionovih snimača direktno se skida na cloud server i šalje korisniku pre, nakon i posle alarmne situacije. Snimanje je moguće i direktno na kameru (Hikvisionova IP kamera sa SD karticom), a moguće je i da server vadi video-snimak sa kartice i šalje korisniku. Isto tako, moguće je snimanje pomoću kamere bez SD kartice, gde server vadi snimak samo alarmne situacije i šalje ga korisniku. Kako god, prednost video-verifikacije odlikuje se u već pomenutom otklanjanju lažnih alarma, kao i u mogućnosti povezivanja sa nadzornim centrima, koji mogu adekvatno reagovati u slučaju alarmne situacije i pozvati nadležne službe (policiju, hitnu pomoć, vatrogasnu službu…).

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *