Svijet

Potvrđen SySS certifikat za Konica Minoltinu Mx6 seriju kamera i MOBOTIX 7 platformu

Jedan od vodećih instituta za penetracijske testove u Njemačkoj SySS GmbH još jednom je testirao inteligentne videonadzorne platforme MOBOTIX 7 i sigurnosnih kamera MOBOTIX Mx6 i potvrdio najvišu moguću zaštitu tih Konica Minoltinih proizvoda od cyber napada.

Hardverske i softverske komponente su bile izložene simuliranim hakerskim napadima u nekoliko scenarija. Ista je vrsta napada nedavno dovela do prisluškivanja i krađe podataka širom svijeta. Testeri SySS-a upoznati su s najnovijim metodama napada na IT sisteme i istražuju kako spriječiti upad u digitalnu infrastrukturu testirajući IT sisteme i tražeći u njima slabosti.

“Obnova SySS certifikata za MOBOTIX 7 platformu i Mx6 seriju kamera, koje su dio portfolija videonadzornih usluga Konica Minolte, potvrđuje naše visoke sigurnosne standarde. Svojim klijentima nudimo samo usluge koje pružaju najbolju moguću zaštitu – ne samo za ljude, objekte, robu, zemljište ili zgrade već i za podatke koje naše kamere prikupljaju”, rekao je Shintaro Inoue, voditelj videonadzornih rješenja u evropskom odjelu Konica Minolte.

Platforma MOBOTIX 7 i Mx6 kamere su među vodećim sistemima u IoT videonadzornim aplikacijama. Cijenjeni su širom svijeta zbog svoje robusnosti, izdržljivosti i energijski efikasnih rješenja. Uprkos decentraliziranom pristupu, sistem je usklađen s ONVIF-om i H.264 kompresijom.

 

 

 

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *