Svijet Vijesti

Securitas imenovao direktora odjela za sigurnosne usluge u Evropi

Peter Karlströmer imenovan je za direktora odjela za sigurnosne usluge u Evropi kao jedan od menadžera grupacije Securitas. Dužnost će preuzeti najkasnije do 4. marta 2019. godine.

Karlströmer dolazi iz kompanije Cisco Systems, u kojoj je vodio poslovanje s telekomunikacijskim operaterima na području Evrope, Bliskog Istoka, Afrike i Rusije. Ranije je vodio poslovanje na području Skandinavije, zemalja Beneluksa i Baltika. Prije nego što se 2012. pridružio kompaniji Cisco, Karlströmer je 15 godina sarađivao s kompanijom McKinsey & Company, obavljajući vodeće poslovne funkcije širom Evrope, Bliskog Istoka i Afrike.

„Veoma mi je drago što Peteru mogu poželjeti dobrodošlicu u Securitas. On posjeduje kompetencije i široko međunarodno iskustvo. Njegova ličnost i jake liderske vještine značajno će doprinijeti napredovanju Securitasa. Peter će biti važan dio našeg tima”, kaže Magnus Ahlqvist, predsjednik i izvršni direktor Securitasa.

Peter Karlströmer ima 47 godina i magistrirao je poslovnu administraciju, ekonomiju i elektrotehniku na Univerzitetu Lund. Novu dužnost će obavljati u sjedištu Securitasa u Stockholmu.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *