Svijet

Trostruko vrednije tržište VMS-a do 2027. godine

Vrijednost globalnog tržišta sistema za upravljanje videozapisima porast će sa 10,9 milijardi dolara u 2022. na 31 milijardu do 2027. godine, uz prosječnu složenu stopu od 23,1%, stoji u novom izvještaju Marketsandmarketsa.

Najveći rast inteligentnog prijenosa podataka

Krajnji korisnici traže fleksibilnija i inteligentnija videorješenja koja im pomažu da efikasno koriste videopodatke radi naprednije analitike. Inteligentna rješenja za streaming, zasnovana na kombinaciji prijenosa videopodataka i VMS platforme, nude mogućnost upravljanja videopodacima, kao što su snimanje, preuzimanje i reprodukcija videa. Marketsandmarkets opisuje inteligentni streaming kao proces detekcije stanja videonadzorne mreže i automatskog prilagođavanja parametara videa kako bi se poboljšao kvalitet VMS sistema. U prijenosu videopodataka krajnji korisnici ne moraju preuzimati video; umjesto toga, mogu ga pregledati na web-pretraživaču ili u mobilnoj aplikaciji. Kompanije nude različite funkcije u inteligentnim rješenjima za streaming, kao što su snimanje videa, raspoređivanje ekrana, videozid, automatsko otkrivanje, rezervnu opciju u slučaju pada sistema i redundantnost, višestruki streaming, gledanje uživo i snimljenog videa, gledanje u stvarnom vremenu i brz pristup trenutnim i snimljenim videozapisima. Napredne funkcije uključuju zumiranje, navigator objekata i grafičku vremensku liniju.

 Očekuje se snažan rast maloprodajnog segmenta

Videonadzor se u maloprodaji pokazao veoma korisnim, gdje je cilj zadržavanje klijenata pružanjem visokokvalitetnih usluga. Maloprodaja uključuje tržne centre, male prodavnice i trgovačke komplekse u područjima s velikim prometom. Kupci su uvijek prisutni u tržnim centrima, a videonadzor je kritična komponenta za sprečavanje krađe i prevara. Krađe, čiji su akteri zaposlenici i kupci, te nestala roba najčešće su vrste kriminala. Softver za videonadzor ne samo da pruža sigurno okruženje za klijente i zaposlene već pomaže i zainteresovanim stranama da integrišu svoje POS i ATM sisteme sa VMS platformom kako bi postigli viši nivo kvaliteta u poslovnom procesu. Za upravljanje prodavnicama koje su međusobno udaljene sada se mogu koristiti cloud VMS rješenja.

 Dominiraju sjevernoamerički dobavljači

Sjeverna Amerika je u svjetskom vrhu po broju sigurnosnih kompanija i incidenata. Stoga i globalnim tržištem softvera za upravljanje videozapisima dominira Sjeverna Amerika, koja se smatra najnaprednijom regijom u pogledu infrastrukture i usvajanja tehnologije. Rastuća zabrinutost u vezi sa zaštitom kritične infrastrukture i nacionalnih granica povećala je vladine intervencije posljednjih godina. Zaštita kritične infrastrukture je najozbiljniji ekonomski i nacionalni sigurnosni izazov za vlade SAD-a i Kanade. Mnoge vlade i agencije za provođenje zakona u tim zemljama poduzimaju inicijative za jačanje svoje sigurnosne infrastrukture.

Ključni ponuđači VMS-a

Ključni i inovativni ponuđači na tržištu sistema za upravljanje videozapisima su: Bosch, Hanwha Techwin, Honeywell, Schneider, Axis Communications, Johnson Conrols, Hikvision, Netapp, Dahua, Kedacom, Verint, Mindtree, Axxonsoft, Avigilon, Panasonic I-Pro Sensing Solutions, Panopto, Eagle Eye, Rhombus, Sighthound, Camcloud, Pelco, Genetec, Verkada, Milestone Systems, Identiy, March Networks, Indigovision, Qognify, Senstar, Exacq i American Dynamics.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *