Regija

Pelješki most pod nadzorom BS Telecomovog softvera

Pelješki most i sve pristupne ceste, koje obuhvataju tri čvora, dva mosta i dva tunela, nadzire softver sarajevske kompanije BS Telecom Solutions, članice Asseco SEE grupacije.

Na dionice je postavljeno više od dvije stotine saobraćajnih znakova s izmjenjivim sadržajem i stotinjak nadzornih kamera za detekciju incidenata.

Kompletna dionica je pod nadzorom Kontrolnog centra u Zaradežu, gdje operateri putem centralnog sistema za nadzor i upravljanje BS Husky 24 sata dnevno vode brigu o sigurnosti učesnika u saobraćaju. BS Husky softver ranije je ugrađen i upravlja različitim segmentima saobraćaja širom Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Hrvatske.

BS Telecom Solutions, član ASEE grupacije, osnovan je 2002. godine i na tržištu je prisutan kao proizvođač, isporučilac i integrator kompletnih telekomunikacijskih i informacijskih sistema koji se zasnivaju na modernim tehnologijama i vlastitim tehnološkim istraživanjima.

Kompanija je regionalni lider na tržištu pametnih transportnih sistema, a postepeno se širi i na tržištu rješenja za pametne gradove.

(Klix.ba)

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *