Regija

Predao se Benedi Đukanović, osumnjičeni za ubistvo Slaviše Krunića

Benedi Đukanović, za kojim je bila raspisana potjernica zbog ubistva banjalučkog biznismena Slaviše Krunića, vlasnika Sector Securityja, predao se sarajevskoj policiji.

Đukanović je bio u bjekstvu od 22. aprila kada su ubijeni Slaviša Krunić i Žarko Pavlović u Glamočanima, kod Laktaša. U pucnjavi je smrtno stradao i napadač Željko Kovačević.

Đukanović je bio jedan od najtraženijih bjegunaca za kojim je MUP RS-a raspisao potjernicu. Sumnjiči se za teško ubistvo i pokušaj ubistva. Posljednji put je viđen u noći ubistva Krunića kada ga je policija zaustavila u Derventi u okviru rutinske kontrole u bijelom Golfu 7 i pustila jer tada još nije bila raspisana potjernica za njim.

Njegovom saučesniku Emiliju Baldu ranije je određen jednomjesečni pritvor. Za ubistvo Krunića i njegovog tjelohranitelja Žarka Pavlovića trenutno se kao direktni izvršioci sumnjiče Đukanović i Željko Kovačević, koji je ubijen kobne noći.

Obdukcijom je utvrđeno da je u Krunićevu glavu ispucano više metaka, dok je Pavlović zadobio povrede u grudnom košu. Napadač Kovačević zadobio je povrede stomaka.

U okviru istrage uhapšen je radnik firme “Sector security” Rodoljub Gajić iz Banje Luke, koji je osiguravao suprugu i djecu ubijenog Krunića, za kojeg se sumnja da je odavao informacije osumnjičenima Benediju Đukanoviću i Emiliju Baldi.

https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika/u-sarajevu-se-predao-benedi-djukanovic-osumnjiceni-za-ubistvo-slavise-krunica/190612146

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *