Regija Vijesti

Panik-tasteri u Centrima za socijalni rad u Beogradu

U svih 17 odjeljenja Centra za socijalni rad u Beogradu, najvećoj ustanovi tog tipa u Srbiji, postavljeno je ukupno 459 panik-tastera i 238 kamera radi veće sigurnosti zaposlenika i korisnika.

“Svaki radni sto u gradskom centru za socijalni rad ima panik-taster, što znači da je osoba koja radi za tim stolom potpuno zaštićena ako se desi bilo kakva neprijatna situacija. Pritiskom na panik-taster o tome obaveštava radnike obezbeđenja koji se nalaze u tom objektu. Oni istog časa dobijaju informaciju u kojoj se kancelariji dešava problem i mogu da intervenišu”, pojasnio je zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Naveo je da informaciju o problemu istovremeno dobijaju i u glavnom monitoring centru u Ruskoj ulici, iz koga se 24 sata prati i nadgleda videonadzor i alarmni sistem u svih 17 odjeljenja.

Za postavljenje panik-tastera i kamera uloženo je oko 305.000 eura, a takvu vrstu zaštitnog sistema nema nijedan centar za socijalni rad u Srbiji.

Direktorica Gradskog centra za socijalni rad Zorica Pavlović je rekla da su, postavljenjem panik-tastera i kamera, prepoznate potrebe zaposlenih i korisnika da se uradi nešto ozbiljno na podizanju njihove sigurnosti.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *