Sajmovi

Pripremite se za ISE 2023

Sajam Integrated Systems Europe održat će se između 31. januara i 3. februara 2023. u Barseloni. Organizatori obećavaju uzbudljivo izdanje, koje će predstaviti sva bogatstva novih tehnologija i ponuditi brojne mogućnosti za povezivanje s liderima i inovatorima iz AV industrije. Predviđa se da će biti za 30% veći nego lanjski, s više od 900 potvrđenih izlagača

Priredila: redakcija a&s Adrije; E-mail: redakcija@asadria.com

Ključni pozvani predavač na ISE-u bit će BK Johannessen, poslovni direktor za emitovanje i događaje uživo u kompaniji Epic Games. Njegovo izlaganje “Svi putevi vode do realnog vremena” održat će se u utorak 31. januara 17:15 sati u konferencijskom kompleksu CC4.1. U istom terminu i u istoj sali, samo u četvrtak 2. februara, prisutnima će se s temom “Koliko je inovativna AV industrija?” obratiti drugi jako važan gost – izvršni direktor i kreator InnoQuotienta Fran Chuan. On će predstaviti rezultate ankete urađene u okviru te platforme, zajedno s odgovorima registrovanih posjetilaca i izlagača.

Mnoštvo tehnologija

Svaki gost i učesnik kojeg zanimaju inovacije u okviru AV industrije treba posjetiti Multitehnološku zonu u samom srcu sajamskog prostora u halama 3 i 5. Mogućnost da se na interaktivan i neposredan način ostvari kontakt sa fizički bliskom i udaljenom publikom je ključna funkcija za AV industriju budućnosti. Najbolji primjeri za to su atrakcije za posjetioce i prostori za događaje uživo, od kojih mnogi kombinuju filmske tehnike, interaktivne sadržaje i pozorišne tehnike. Ovaj pristup se jednako odnosi na interne AV/IT timove i na producente događaja uživo. Imerzivni radni prostori danas transformišu radna mjesta širom svijeta zahvaljujući videokonferencijama i sistemima za zajednički rad koji povezuju osoblje u zgradama s kolegama koje rade na daljinu. Univerzitetski odjeli, akademije i koledži su još jedno ključno tržište u ovom segmentu. Oni imaju priliku da na napredan način svim učesnicima omoguće ne samo da prate i dijele informacije s drugim osobama nego i da se nađu unutar zajedničkog osjetilnog, taktilnog i virtuelnog iskustva.

Objedinjena tehnologija za komunikaciju i obrazovanje

Hala 2 je dom zone za predstavljanje objedinjene komunikacijske i edukacijske tehnologije. U sektoru obrazovanja, bilo da je riječ o učionicama ili centrima za profesionalnu obuku i učenje na daljinu, profesionalci prepoznaju pozitivan utjecaj obrazovnih tehnologija na poboljšanje ishoda učenja i kreiranje inkluzivnih prostora za edukaciju. Sektori objedinjenih komunikacijskih i edukacijskih tehnologija uključuju tržišne igrače koji nude doslovno sve, od pojedinačnih aplikacija do rješenja za cijelu sobu. Velika imena koja će se predstaviti su Zoom i Microsoft, na čije se sveprisutne platforme oslanjaju korisnici širom svijeta. Tu je i Clevertouch, koji nudi interaktivne ekrane, rješenja za digitalno oglašavanje te više aplikacija i softvera za učionice.

Tehnologije za optimizaciju radnih procesa

Sajam ISE već je dugo pozicioniran kao promotor stambenih rješenja, kućne automatizacije i pametnih zgrada, prvenstveno zahvaljujući svojoj tradicionalnoj konferenciji o pametnim zgradama – Smart Building Conference. Zajednička zona za stambene i pametne zgrade (hala 2) predstavit će najjaču ponudu u ovoj brzorastućoj oblasti. U posljednjih nekoliko godina došlo je do ekspanzije tehnologija koje olakšavaju rad od kuće. Traže su robusni i sigurni umreženi prostori koji mogu poslužiti kao kućni uredi, centri kućne zabave i sigurnosti. Zato je naš dom danas višenamjenski prostor za odmor i opuštanje, ali i za rad, učenje, multimediju, igre i fitnes. Neki od ključnih izlagača u ovom segmentu su proizvođač kontrolera pametne rasvjete Rako te Snap One, kreator platforme za daljinsko praćenje i upravljanje. Tu su i proizvođači rasvjetnih sistema Lutron, kao i Jung, kompanija koja nudi održivi dizajn, inžinjering i konsultantska rješenja.

Digitalno oglašavanje

Predviđa se da će vrijednost sektora digitalnog oglašavanja dostići porasti sa 35 milijardi dolara u 2022. godini na 44,7 milijardi u 2026. To je danas jedna od najvećih oblasti u profesionalnoj AV industriji. Iako obuhvata širok spektar audiovizuelnih tehnologija, ISE je i jedna od najvećih izložbi rješenja za digitalno oglašavanje na svijetu. Zona “Digital Signage & DooH” smještena je u hali 6 i tamo će biti predstavljen spektar tehnologija za oglašavanje, uključujući kompanije Ameria, Broadsign, Navori Labs, Telelogos, Zebrix, Yodeck i Brightsign te proizvođače displeja kakvi su Alfalit, Dicolor i LEDECA. Zvuk je ključan za potpuno integrisano AV iskustvo, bez obzira na okruženje. ISE 2023 pokriva cijeli lanac audiotehnologija u rasponu od mikrofona do zvučnika. Zato će Audio zona u hali 7 obilovati rješenjima za svaki sektor tržišta, sve veličine projekata i tipove namjene. Novina ovogodišnjeg sajma su demonstracijske sobe za zvuk u hali 8.0.

Odlična izvedba

Posjetioci će pronaći i rješenja za nastupe, zabavu i događaje uživo u namjenskoj Tehnološkoj zoni za rasvjetu i scenu u hali 7. Ova zona pokriva sektore kao što su zabava, sport i biznis. Kompanije koje se predstavljaju u njoj imaju cilj da cjelovito audiovizuelno iskustvo stave na prvo i najvažnije mjesto. Uzbudljive tehnologije kao što su praćenje pokreta, videomapiranje i holografija predstavit će se zajedno s osnovnim elementima montaže i postavljanja scene, koji predstavljaju osnovu cjelokupnog iskustva događaja uživo. Neka od velikih imena u ovom sektoru koja će se predstaviti na sajmu ISE 2023 su Adam Hall Group, Area Four, ARRI, Elation Professional Europe, Equipson i MA Lighting.

 Iskoristite naš kod za besplatnu registraciju

ISE će i ove godine ponuditi besplatan transport unutar grada Barselone za svoje posjetioce. Ovaj plan će se realizirati na isti način kao što je to rađeno tokom prošlogodišnjeg izdanja. Sajam Integrated Systems Europe 2023 održat će se u kompleksu Fira Barcelona Gran Via od 31. januara do 3. februara 2023. Za više informacija posjetite www.iseurope.org a iskoristite i jedinstveni kod “asadriamag” za besplatnu registraciju.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *