Kontrola pristupa

Programabilni elektronski ključevi za sigurniju i pametniju kontrolu pristupa u općinskim objektima

Korištenje jedinstvenog sistema zaključavanja za više općinskih službi može donijeti operativnu efikasnost. Međutim, ako je sistem zasnovan na mehaničkim bravama, to može donijeti i dugotrajne probleme. Na primjer, kada se ključevi izgube ili se promijene zahtjevi za pristup korisnika, mehanička zaštita ne može ponuditi fleksibilnost za brzo prilagođavanje.

Iz tog razloga, gradska uprava Vincennesa zatražila je modernu elektronsku zamjenu za sistem glavnog ključa koja može podržati zaključavanje za do 4000 ključeva. Nekoliko lokacija oko Vincennesa, među njima škole, vrtići i lift u gradskoj vijećnici, prethodno se oslanjalo na složeno rješenje za zaključavanje. Troškovi i rizik u slučaju nestanka ključeva postali su sve veće logističko opterećenje.

Gradski zvaničnici zadužili su gradskog direktora za sigurnost da pronađe bolje rješenje, odnosno elektronski sistem zaključavanja koji se lako instalira, ne zahtijeva napajanje za svaka vrata ili bravu, nudi mogućnost prilagodbe prava pristupa za različite osobe, podržava praćenje interakcije s ključevima i bravama i po potrebi mijenja ili ukida dozvole za pristup. Tražen je i provjeren i pouzdan sigurnosni partner koji može ponuditi svu potrebnu obuku i sistemsku podršku.

„Ožičeni sistem kontrole pristupa je odbačen jer je napajanje svakih vrata podrazumijevalo previše posla“, kaže Fabrice Pain, direktor Općinskog tehničkog centra. „Sada nam eCLIQ pruža kontrolu pristupa bez ikakvog ožičenja“.

Unutrašnja i vanjska vrata u zgradama, uključujući Hôtel de Ville, 11 vrtića, 12 škola i Općinski tehnički centar, sada su opremljena sa više od 650 programabilnih, elektronskih eCLIQ cilindara. Ovlaštenom osoblju izdano je gotovo 1.000 programabilnih eCLIQ ključeva na baterije.

Rješavanje problema izgubljenih ključeva i smanjenje broja krađa
Uz eCLIQ, izgubljeni ključevi više ne ugrožavaju sigurnost zgrade: gradski eCLIQ softver za upravljanje ih može jednostavno staviti na „crnu listu“. Tako se štedi novac koji bi bio utrošen na zamjenu mehaničkih brava. Budući da se svaki ključ, brava ili korisnik mogu provjeriti u svakom trenutku, broj krađa javne imovine je u padu.

Serija cilindara eCLIQ pomaže da se svaka vrata uključe u pristupni sistem. Robusne, izdržljive eCLIQ brave mogu zaštititi liftove, mašine, poštanske sandučiće i ormare uz isti nivo sigurnosti kao i za sigurnosno osjetljiva vrata. eCLIQ cilindri su certificirani i dostupni u više veličina i formata – uključujući EURO format koji je prvi put patentiran za brend ASSA ABLOY Group prije gotovo 100 godina. Ovi cilindri održavaju sigurnost i omogućavaju usklađenost sa propisima u cijelom gradu.

Tokom ugradnje nije bilo potrebno ožičenje ili kabliranje na vratima. Standardna baterija unutar svakog programabilnog ključa eCLIQ pokreće elektroniku unutar brave. Svaki ovlašteni korisnik može samostalno koristiti vrata.

Sada gradsko sigurnosno osoblje preko jedinstvenog administrativnog sučelja odobrava precizno definirani pristup svima kojima je potreban i samo za lokacije za koje je to potrebno. Novo rješenje popularno je među školskim i općinskim osobljem, posebno nakon uspješne implementacije gradskog integriranog plana Vigipirate u kojem eCLIQ igra važnu ulogu.

S eCLIQ-om, grad Vincennes je pronašao sigurnosno rješenje koje odgovara njegovom imidžu mladog i dinamičnog mjesta za život uz podršku tehnologije. Na kraju, eCLIQ kontrola pristupa zasnovana na ključevima pojednostavila je upravljanje sigurnošću i riješila probleme s izgubljenim ključevima.

Preuzmite besplatni vodič o rješenjima i saznajte više o eCLIQ tehnologiji kontrole pristupa pomoću programabilnih ključeva sa: https://campaigns.assaabloyopeningsolutions.eu/ecliq

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *