Industrija / Proizvodnja Prijevoz / Saobraćaj Stambena sigurnost Uredi / Poslovni prostori Videonadzorni sistemi

Projekat Uniserve: Optimizacija logistike i upravljanja trgovinom

Besprijekorno spajanje prekookeanskog, zračnog i cestovnog transporta s inteligentnim skladištenjem, distribucijom i lancem snabdijevanja čini rješenje mnogo složenijim, a uključuje i Uniview kamere koje rade u hladnjači na minus 30 stepeni

Piše: Tsing Tang, direktor za Istočnu Evropu, Zhejiang Uniview Technologies; E-mail: tangsiqing@uniview.com

Uniserve je najveći privatni pružatelj logističkih i usluga upravljanja trgovinom u Velikoj Britaniji. Osnovao ga je Iain Liddell 1984. godine. Želeći uvesti kompletno videonadzorno rješenje u svom sjedištu, Uniserve je odabrao kompaniju Uniview. Besprijekorno spajanje prekookeanskog, zračnog i cestovnog transporta s inteligentnim skladištenjem, distribucijom i lancem snabdijevanja čini rješenje mnogo složenijim, uključujući Uniview kamere koje rade u hladnjači na minus 30 stepeni uz mnoštvo zanimljivih funkcija. Kako bi se uhvatili u koštac s višedimenzionalnim izazovima rješenja, u projektu su korišteni uređaji kao što su IPC3615LR3-PF28-D fiksna kupolasta mrežna kamera, IPC2325LBR3-SPZ28-D bullet mrežna kamera, NSW2010-10T-POE switch i drugi.

LightHunter

Tradicionalno infracrveno svjetlo smatra se crno-bijelom slikom, kojoj je teško prikazati stvarnu nadziranu scenu. Ova slika pruža loš efekat slabog osvjetljenja i lako se izgube detalji, posebno u velikim skladištima u kojima postoje različiti nadzorni zahtjevi u različito vrijeme. Od velikih do uskih prostora, jakog svjetla do tamnog okruženja bez imalo dnevne svjetlosti, sve ove pomiješane scene zahtijevaju visok dinamički raspon videozapisa kamere. Univiewova LightHunter tehnologija stoga osigurava ultravisoki kvalitet slike u okruženju sa slabim osvjetljenjem. Rezultat je dobra slika gdje god da postavite kamere.

Rad na niskoj temperaturi

Uniserve posjeduje klasična skladišta, ali i ona s jako niskom temperaturom u rasponu od -18 do -25 stepeni potrebnom za protokol transporta poznat kao hladni lanac. Poznato je da elektronski uređaji imaju tendenciju da se isključe na niskoj temperaturi. To znači da se kamera ne može pokrenuti ako ne može postići određenu temperaturnu vrijednost prije početka zagrijavanja, odnosno ako je temperatura okoline preniska. Na sreću, Uniview kamere se mogu prilagoditi širokom rasponu od -30°C do 60°C i time se odlično nositi s ekstremno hladnom okolinom.

Sistem za velika skladišta pokriva veliku površinu gdje je udaljenost između dvije tačke montaže veoma velika. No, switch NSW2010-10T-POE, s prijenosom podataka do 250 m udaljenosti u nadzornom načinu rada, odlično je rješenje za ove logističke centre. Na kraju treba istaći da je uz zajedničke napore svih učesnika, projekat dobio visoke pohvale kupaca, dok je kompanija Uniview ispunila cilj kao globalni lider u industriji videonadzora koji nastoji izgraditi sigurniji svijet pružanjem profesionalnih, pouzdanih i vrhunskih proizvoda i usluga.

 

 

 

 

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *