Svijet Uncategorized

Promjene u evropskom ogranku TOA-e

TOA Electronics Europe GmbH imenovao je nove ljude u upravi. Wolfgang Pein je zamijenio Toshio Sakatu na mjestu direktora za EMEA regiju, kao i za prodaju u Njemačkoj, Austriji, Švicarskoj i Poljskoj. Sakata će ostati u Upravi i nastavit će voditi aktivnosti u Rusiji. U Francuskoj Charlet Dadoun, direktor i šef tamošnjeg ureda, povukao se nakon nekoliko decenija u TOA-i. Njegovu dužnost preuzeo je bivši direktor prodaje Volker Scheid, koji će, osim Francuske, biti odgovoran i za zemlje Beneluksa.

“Novo rukovodstvo karakterizira kontinuitet, s jedne strane, i obnova, s druge”, objašnjava Wolfgang Pein. “TOA obično imenuje japanske kadrove za izvršne direktore u podružnice širom svijeta. U TOA Electronics Europeu svjesno smo i namjerno uradili drugačije. Imenujući na funkciju generalnog direktora osobu iz Evrope, kompanija jača bliskost s klijentima, a zadržava oslonac na međunarodnu orijentaciju, budući da nova uprava donosi dugogodišnje iskustvo u cijeloj EMEA regiji.”

Wolfgang Pein vidi zaposlene kao garanciju zdravog razvoja kompanije: “TOA Electronics Europe GmbH raste stalno i održivo. Naš uspjeh je zdrava osnova za dalje širenje naših aktivnosti, naprimjer kroz razvoj kadrova u prodaji i upravljanje proizvodima. Time se suočavamo s budućim zadacima industrije: vještačkom inteligencijom, internetom stvari i cyber sigurnošću. I dalje nastavljamo ulagati u naše tek zaposlene radnike kroz optimalnu obuku i certifikaciju kako bi razvili samopouzdanje u svoje vještine i poziciju u kompaniji. Ovaj princip se odnosi na TOA korporaciju širom svijeta. To nas je do sada vodilo i nastavit će igrati važnu ulogu u budućnosti.”

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *