Svijet

Proširene funkcionalnosti u novoj verziji Aviotec firmvera

Nova verzija Boschevog Aviotec firmvera 7.81 sadrži vještačku inteligenciju koja sada može detektovati vatru i dim u promjenjivim vremenskim i svjetlosnim uvjetima zaštićenih vanjskih prostora. Opasnost od požara u takvim područjima i obližnjim zgradama sada se može smanjiti inteligentnom, brzom i pouzdanom detekcijom.

Ključni izazov prevladan
Ranije su samo unutrašnji prostori mogli biti efikasno obuhvaćeni uređajima za detekciju požara i dima. Klijenti koji posjeduju skladišta na otvorenom već dugo su zabrinuti zbog mogućnosti požara. Jaka sunčeva svjetlost pri velikim požarnim opterećenjima, kao što je, naprimjer, naslagani karton, može proizvesti tinjanje i izazvati požar. Opasnosti su veće pri suhim uvjetima i sa zapaljivim hemikalijama na gradilištu, a opasne tvari mogu se zapaliti ili ispustiti otrovne pare, što predstavlja dodatnu prijetnju osoblju, imovini i okolišu. Stoga su nova svojstva Aviotec kamere za otkrivanje požara na otvorenom posebno vrijedna za industrije s vanjskim skladišnim prostorima.

Vrlo pouzdan, bez obzira na uvjete
Na promjenu vanjskih uvjeta utječe vrijeme, što je poseban izazov za uobičajene detektore požara i dima. Naprimjer, vjetar može spriječiti podizanje dima do detektora instaliranog na stropu. Aviotec otkriva vatru direktno na izvoru, što eliminira potrebu da dim ili toplota dođu do senzora kako bi se aktivirao. Ugrađen u kućište koje je u skladu s IP 66 IK10 i NEMA 4X standardima, Aviotec je zaštićen od kiše ili prašine, a infracrvenom rasvjetom rješava problem prigušenog svjetla i snimanja noću.

Otvoreni prostori, poput industrijskih skladišta, podložniji su vandalizmu i krađi od zatvorenih prostora. Stoga Aviotec, osim otkrivanja plamena i dima, nudi i ugrađenu inteligentnu videoanalitiku za sigurnosni nadzor. Prepoznaje uljeze i pomaže u zaštiti cijelih prostorija od opasnosti izvana i iznutra. Operateri koji već koriste Aviotec rješenje mogu nadograditi novu verziju besplatnim ažuriranjem firmvera.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *