Svijet Uncategorized

Prvi industrijski standard za maglenu zaštitu

Britansko udruženje sigurnosne industrije (BSIA) objavilo je prvi industrijski pravilnik za protivprovalne sisteme s maglenom zaštitom.

Pravilnik “Sigurnosni magleni sistemi: Instalacije, puštanje u rad i održavanje” prvi je takve vrste koji ima za cilj da podrži projektovanje, instalaciju, rad i održavanje protivprovalnih sistema s maglenom zaštitom u skladu s EN 50131-8 standardom te da služi kao praktična pomoć za smanjivanje rizika i ispunjavanje operativnih zahtjeva.

“Drago mi je što je BSIA radila sa članovima i osiguravajućim kućama na izradi pravilnika koji zatvara jaz u areni standarda, smanjuje rizike i demonstrira radnu sposobnost industrije koja proizvodi kvalitetne proizvode. Jednostavna instalacija sigurnosnog uređaja na bazi magle u skladu s EN 50131-8 standardom nije dovoljna da se uzmu u obzir svi faktori koji mogu utjecati na efikasan rad sistema. Ovo postaje očigledno kada sigurnosni sistemi s maglom moraju raditi drugačije u različitim scenarijima, uključujući situacije zadržavanja ili provale”, rekao je Carl Gibbard, potpredsjednik BSIA-inog Odjela za proizvođače sigurnosne opreme.

Znatna količina vremena i truda uložena je u razvoj ovog pravilnika u ime cijele industrije, u nastojanju da se pruži okvir za projektante, instalatere i servisere koji žele primijeniti evropski standard za proizvode (EN 50131-8) u Velikoj Britaniji.

Pravilnik “Sigurnosni magleni sistemi: Instalacije, puštanje u rad i održavanje” dostupan je na web-stranici BSIA-e, a predložen je za Fire and Security Excellence Awards nagradu za doprinos standardima u sektoru sigurnosti.

 

 

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *