Svijet

Novi predsjednik Euralarma

Na 51. Generalnoj skupštini Euralarma, evropskog udruženja koje predstavlja industriju sigurnosti i zaštite od požara, članovi su izabrali Jona Könza za novog predsjednika.

Könz je ranije obnašao dužnost predsjedavajućeg Odjela za usluge Euralarma te je šef sektora za industriju u Siemens Smart Infrastructureu.

Generalna skupština održana je u Briselu. Odlazeći predsjednik Martin Harvey, koji na toj poziciji bio posljednje tri i po godine, pohvalio je rad koji je obavljen na podsticanju interne komunikacije u vremenu kada je mnogo ljudi bilo vezano za rad od kuće i veliki dio komunikacije se odvijao putem internetskih komunikacijskih platformi. Udruženje je uspjelo razviti jasne prioritete koje dijele svi oni koje ono predstavlja: proizvođači, instalateri, integratori, pružaoci usluga i nacionalna stručna udruženja iz cijele Evrope.

Uz desetak novih članova proteklih godina, Euralarm predstavlja znatan dio industrije i ima sve veći utjecaj na evropskom nivou. U okviru Euralarmovog modela, različite discipline predstavljene su različitim sekcijama s odvojenim članstvom, ali koje rade zajedno u dijalogu s institucionalnim igračima i drugim evropskim zainteresovanim stranama.

Generalna skupština također je izabrala Anju Schäfer (JCI) za predsjedavajuću Odbora za marketing, dok će Dominique Taudin (Carrier) ostati predsjedavajući Pravnog odbora. Neil Budd (FIA) izabran je za potpredsjednika Sekcije za vatrodojavu, Milan Ceeh (AGA) će biti vršilac dužnosti predsjedavajućeg, a Oscar Feijo Jimenez (Verisure) potpredsjednik Sekcije za sigurnost. Robert Thilthope (FIA) će naslijediti Jona Könza na mjestu predsjednika Sekcije za usluge, čija će potpredsjednica biti Victoria Ferrera Lopez (Verisure). Alan Elder (JCI) i Tornbjörn Laursen (SikkerhedsBranschen) ostat će predsjedavajući, odnosno zamjenik predsjednika Sekcije za vatrogastvo.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *